Υλικά
Για 4-6 άτομα
-300 γραμμάρια αλεύρι
-150 γραμμάρια ζάχαρη
-ξύσμα λεμονιού
-λίγο λικέρ της αρέσκειας σας
-200 γραμμάρια μαρμελάδα της αρέσειας σας
-μια πρέζα αλάτι
-1 ολόκληρο αυγό και 2 κρόκοι
-150 γραμμάρια βούτυρο
Εκτέλεση
Σε ένα μεγάλο μπολ ρίχνετε το αλεύρι, τη ζάχαρη, το ξύσμα λεμονιού, το αλάτι και τα αυγά. Αφού δουλέψετε καλά το μείγμα, ανοίγετε φύλλο με πάχος γύρω στα 7-8 χιλιοστά και με μια μεγάλη κουπα σε σχήμα κύκλου κόβετε τη ζύμη σε ζυγό αριθμό.
Στις μισές από αυτές, κόβετε με μια μικρότερη κουπ-πατ σε έναν μικρότερο κύκλο στο κέντρο τους ώστε να σας προκύψουν τον δεύτερο κύκλο μπισκότου.
Βάζετε από ένα μικρό μπαλάκι μαρμελάδα στα μεγάλα και ολόκληρα κυκλικά μπισκότα, στο κέντρο τους.
Ρίχνετε πάνω τους τα μικρά κυκλικά μπισκότα, ώστε να φαίνεται στο κέντρο ένας κύκλος από μαρμελάδα. Φροντίζετε να κολλήσουν μεταξύ τους με τη μαρμελάδα.
Βάζετε σε μια λαμαρίνα καλυμμένη με λαδόκολλα και τις ψήνετε στους 180 βαθμούς με άνω και κάτω αντίσταση για 10 λεπτά.