Νιώθετε τελευταία τα μάτια σας κουρασμένα και το βλέμμα σας άτονο και θαμπό; Αν ναι, τότε τα μάτια σας χρειάζονται φροντίδα για να ξαναποκτήσουν τη λάμψη και τη νεανικότητά τους.

Βασική φροντίδα

Για να είναι τα μάτια σας, κάθε πρωί, ξεκούραστα και λαμπερά χρειάζονται το προηγούμενο βράδυ ένα τέλειο ντεμακιγιάζ με κάποιο ειδικό προϊόν για τα μάτια.

Γιατί το απλό νερό μπορεί να αφαιρεί τις σκιές, αλλά αδυνατεί ν’ απαλλάξει τα μάτια από τη μάσκαρα ή το άι-λάινερ.

Εκείνο που πρέπει να θυμάστε είναι ότι για να ξεβάφετε καλά τα μάτια σας, πρέπει να εμποτίζετε τις βλεφαρίδες σας καλά με το προϊόν ντεμακιγιάζ. Πράγμα που σημαίνει ότι πρέπει να αφιερώνετε τουλάχιστον τρία λεπτά γι’ αυτή τη διαδικασία.

Αν η μάσκαρα που χρησιμοποιείτε είναι αδιάβροχη, μην προσπαθείτε να την αφαιρείτε με υδατικό προϊόν ντεμακιγιάζ. Δεν θα τα καταφέρετε!

Σ’ αυτή την περίπτωση, εκείνο που χρειάζεστε είναι ένα προϊόν με βάση το λάδι. Αντ’ αυτού μπορείτε να χρησιμοποιήσετε και μια σταγόνα μαγειρικό λάδι και να απομακρύνετε, στη συνέχεια, τα υπολείμματα με ένα οποιοδήποτε προϊόν ντεμακιγιάζ.

Κατάλληλη κρέμα

Η κρέμα για την περιοχή γύρω από τα μάτια δεν πρέπει να είναι ούτε πολύ πλούσια, αλλά ούτε πολύ ελαφριά. Η ιδανική κρέμα πρέπει να είναι αρκετά υδατική, τόσο που να αποτρέπει τη γήρανση χωρίς να παρέχει όμως υπερβολικά θρεπτικά συστατικά που θα μπορούσαν να οδηγήσουν σε πρήξιμο.

Αν σας αρέσει η υφή των ζελ, μάθετε ότι είναι ό, τι το καλύτερο για τα μάτια, δίνουν όμως τη μικρότερη ενυδάτωση.

Όταν τοποθετείτε την κρέμα ματιών, δίνετε έμφαση κυρίως στις μικρές ρυτίδες και στους μαύρους κύκλους. Βοηθήστε τη να διεισδύσει στο δέρμα με απαλά χτυπηματάκια με τα δάχτυλά σας, κάτι που θα βοηθάει και στην αποσυμφόρηση των βλεφάρων.

Σωστό σχήμα φρυδιών

Να φροντίζετε να δίνετε στα φρύδια σας το σωστό σχήμα, γιατί αυτό «ανοίγει» το βλέμμα. Όταν αρχίζετε να βγάζετε τα φρύδια σας, να προσέχετε πολύ να μην τα παραβγάλετε και απομείνετε με μια πολύ λεπτή γραμμή φρυδιών.

Η αποτρίχωση των φρυδιών καλύτερα να γίνεται το βράδυ, με πολύ καθαρό δέρμα, έτσι ώστε αν δημιουργηθούν κοκκινίλες, να έχουν υποχωρήσει μέχρι το πρωί.

Αν τα φρύδια σας είναι ατίθασα, σταθεροποιήστε τα ρίχνοντας λίγη λακ στο βουρτσάκι προτού τα χτενίσετε. Αυτό, βέβαια, πρέπει να το κάνετε γρήγορα, για να μη στεγνώσει η λακ. Μην ψεκάζετε ποτέ λακ κατευθείαν στα φρύδια, γιατί υπάρχει κίνδυνος να μπει στα μάτια σας…

Πηγή: belife.gr