Υλικά
Για τη ζύμη
1 ποτήρι (του ούζου) ελαιόλαδο
3 ποτήρια (απ’ το ίδιο ποτήρι) χλιαρό νερό
1 σφηνάκι ρακή
μισό φακελάκι μαγιά (ας είναι και περισσότερο)
λίγο αλάτι
αλεύρι 900 γραμμάρια
Για τη γέμιση
1 αυγό χτυπημένο
μισό κιλό ξερή τριμμένη ζυμήθρα Ήπειρος με μόνο 1% λιπαρά
Εκτέλεση
Για τη ζύμη
Σε ένα μπολ βάζουμε το αλεύρι και κάνουμε μια λακούβα στη μέση, κατόπιν προσθέτουμε τη μαγιά, νερό, ρακή, το αλάτι και ζυμώνουμε όλα τα υλικά μαζί.
Βάζουμε τη ζύμη στο φούρνο και την αφήνουμε για 50 λεπτά μέχρι να ανέβει.
Για τη συναρμολόγηση ζύμης – γέμισης
Σε ένα μπολ ανακατεύουμε το αυγό προσθέτοντας σταδιακά την τριμμένη ζυμήθρα Ήπειρος με μόνο 1% λιπαρά.
Έπειτα ετοιμάζουμε τα πιτάκια μας ανοίγοντας τα με το χέρι και βάζοντας στη μέση το μείγμα με την ξερή τριμμένη ζυμήθρα Ήπειρος με μόνο 1% λιπαρά.
Τα κάνουμε μπαλάκια και στη συνέχεια τα πατάμε με τη παλάμη μας για να απλώσουν. Τα κάνουμε περίπου 1 δάχτυλο στο πάχος.
Στο τέλος βάζουμε λάδι στο τηγάνι μέχρι να σκεπαστούν μέχρι τη μέση. Τα τηγανίζουμε σε χαμηλή φωτιά.
Συμβουλές: Η ζύμη δεν θα πρέπει να είναι πολύ σκληρή. Θα πρέπει να κολλάει στα χέρια μας.
Καθώς θα τα πλάθουμε για να μη κολλάει η ζύμη στα χέρια, βάζουμε αλεύρι (όχι πολύ όμως).
Μόλις τα τηγανίσουμε βάζουμε χαρτί στο πιάτο για να μαζέψει τα περιττά λάδια.