Τα βάζα με μαρμελάδες και γλυκά του κουταλιού ξυπνάνε τις πιο ωραίες αναμνήσεις.
Διαβάστε παρακάτω έξι τα μυστικά για τέλεια γλυκά του κουταλιού και μαρμελάδες για να «γλυκάνετε» τους αγαπημένους σας.
- Τα φρούτα που θα διαλέξετε πρέπει να είναι καλής ποιότητας, χωρίς σημάδια και σχετικά άγουρα.
- Αν τα φρούτα είναι πικρά (πορτοκάλια, καρύδια, νεράντζια) χρειάζονται ξεπικρίσμα” Αυτό το πετυχαίνετε αλλάζοντάς τους το νερό 2-3 φορές κατά το βράσιμό τους.
- Κατά το βράσιμο τους, τα φρούτα χρειάζονται ξάφρισμα, δηλαδή αφαίρεση του αφρού που σχηματίζεται στην επιφάνεια της κατσαρόλας.
- Για να μη ζαχαρώσει το σιρόπι, βράστε το μαζί με 1-2 κουταλιές γλυκόζης
- Για να αποφύγετε το ζαχάρωμα, αφήστε τα φρούτα να μείνουν μέσα σε νερό που περιέχει κιτρικό οξύ (ξινό) προτού τα βράσετε.
- Η αναλογία φρούτων-ζάχαρης να είναι περίπου 1:1. Η ζάχαρη όπως και το τουλουπάνι με τα κουκούτσια και τις φλούδες των φρούτων, βοηθούν στο πήξιμο της μαρμελάδας και μπαίνουν μέσα στη μαρμελάδα όταν τη βράζετε.
Πηγή: neadiatrofis.gr