Για να ανανεώσετε την κρεβατοκάμαρα σας δεν χρειάζεται να κάνετε σημαντικές αλλαγές και ανακατατάξεις. Μερικές μικρές «πινελιές» ανανέωσης -ενδεικτικές κατά προτίμηση του χαρακτήρα σας- αρκούν.

Διαβάστε τις συμβουλές που ακολουθούν για να ανανεώσετε την κρεβατοκάμαρά σας…

– Η κρεβατοκάμαρά μπορεί να γίνει πιο εντυπωσιακή προσθέτοντας στο κρεβάτι ένα ιδιαίτερα ψηλό κεφαλάρι ντυμένο με ένα μοντέρνο, μονόχρωμο ύφασμα ή άλλο υλικό, που θα ταιριάζει με το στυλ του δωματίου.

– Επενδύοντας το κεφαλάρι του κρεβατιού με καφέ ή σοκολατί δέρμα θα πετύχετε ένα μοντέρνο urban look. Για μία μοναδική αίσθηση πολυτέλειας προτιμήστε τα πιο πλούσια υφάσματα, όπως βελούδο, σουέτ ή alcantara.

– Ντύστε το κεφαλάρι του κρεβατιού –είτε είναι ξύλινο είτε ήδη υπενδεδυμένο- με ένα μοντέρνο κάλυμμα από ύφασμα, που καλό είναι να ταιριάζει χρωματικά με το κάλυμμα του κρεβατιού, τις κουρτίνες ή τα άλλα στοιχεία του υπνοδωματίου.

– Για να ανανεώσετε τα έπιπλα της κρεβατοκάμαρας αλλάξτε τους χρώμα ή αντικαταστήστε τα πόμολά τους (με κάποια πιο μοντέρνα, από χρωματιστή ρητίνη, γυαλί ή δέρμα). Για μια ενδιαφέρουσα αντίθεση βάψτε τα πόμολα σε διαφορετικό χρώμα.

– Για να δώσετε νέα όψη στο κρεβάτι ντύστε τη βάση του με ύφασμα, έχοντας υπόψη σας πως τα πιο χοντρά υφάσματα επιπλώσεων στρώνουν καλύτερα.

– Για να χαρίσετε φως στην κρεβατοκάμαρα αλλά και να την κάνετε να δείχνει πιο ευρύχωρη τοποθετήστε μια σειρά από καθρέφτες σε έναν τοίχο, που μπορεί να είναι ίδιοι ή παρεμφερείς είτε σε μοντέρνο, είτε σε πιο νοσταλγικό ή αντικέ στιλ.

– Ανανεώστε εύκολα το χώρο της κρεβατοκάμαρας αντικαθιστώντας τις παλιές κουρτίνες με καινούριες σε πιο μοντέρνα σχέδια και χρώματα, που όμως πρέπει να ταιριάζουν με τους υπόλοιπους χρωματισμούς και το ύφος του χώρου.

– Τα σεντόνια, το κάλυμμα και τα ριχτάρια στην κρεβατοκάμαρα πρέπει να ταιριάζουν χρωματικά μεταξύ τους και αν θέλετε το κρεβάτι να δεσπόζει στον χώρο φροντίστε η υπόλοιπη διακόσμηση να είναι σε πιο χαμηλούς τόνους.

– Το στένσιλ ήρθε και πάλι στην επικαιρότητα όχι μόνο στους τοίχους αλλά και στα πατώματα. Ειδικά για την κρεβατοκάμαρα προτιμήστε ένα μοτίβο μεγάλων διαστάσεων που θα ταιριάζει με αυτά που υπάρχουν ήδη στις κουρτίνες ή στα υφάσματα.

Πηγή: myself.gr