Οι μικρές εστίες φωτιάς που μπορεί να προκληθούν στην κουζίνα είναι αρκετά επικίνδυνες, καθώς είναι πολύ εύκολο να επεκταθούν και να κάψουν ολοσχερώς, όχι μόνο το χώρο της κουζίνας, αλλά ολόκληρο το σπίτι!
Σε πολλά σπίτια δεν υπάρχει πυροσβεστήρας και το ξέσπασμα μιας μικρής φωτιάς μπορεί να μας πιάσει απροετοίμαστους. Ωστόσο, υπάρχει στο ντουλάπι μας ένα όπλο κατά της φωτιάς που προκαλείται από καμμένα λίπη: η μαγειρική σόδα.
Αν, λοιπόν, προκαλέσετε φωτιά στη κουζίνα, αναζητείστε αμέσως τη μαγειρική σόδα! Ρίξτε αρκετή ποσότητα στην εστία της φωτιάς και θα σβήσει αμέσως!
Μην επιχειρήσετε να ρίξετε νερό, αλεύρι ή άλλη σκόνη. Και αν η φωτιά έχει ήδη επεκταθεί, αφήστε τη σόδα κατά μέρος, τηλεφωνήστε στην πυροσβεστική και απομακρυνθείτε!