Υποδεχθείτε το φθινόπωρο, αντιμετωπίζοντας τους παράγοντες που σας χαλάνε τη διάθεση καθώς και αυτούς που μπορεί να επιδράσουν αρνητικά στην ομορφιά σας…

Σας λείπει η θάλασσα;

Φέρτε τη στο σπίτι σας και απολαύστε τα οφέλη της με μια κούρα με φύκια. Ευεργετηθείτε απ’ το ιώδιο που υπάρχει σ’ αυτά, χρησιμοποιώντάς τα είτε στο μπάνιο είτε ως κατάπλασμα ή σαν συμπλήρωμα διατροφής.

Επί δυο βδομάδες, παίρνετε όλα τα μεταλλικά στοιχεία από αυτό το θαλασσινό φυτό.

Κοκκίνισαν τα μάγουλά σας;

Σας άφησε ο ήλιος των διακοπών κάποια κόκκινα σημάδια στα μάγουλα; Αν δε σας αρέσουν, η μάσκα αυτή θα σας βοηθήσει να απαλλαχτείτε απ’ αυτά, αρκεί να την απλώνετε στο πρόσωπό σας δυο φορές την εβδομάδα για ένα μήνα…

Ανακατέψτε 2 ασπράδια αβγού χτυπημένα μαρέγκα με 1,5 αγγούρι τριμμένο, 2 κουταλιές σούπας μαγιά και λίγες σταγόνες αιθέριο έλαιο αμαμηλίδας.

Ξαναρχίσατε γυμναστική;

Για να μην πιαστείτε ξαναρχίζοντας γυμναστική μετά τις διακοπές σας, πίνετε πολλά υγρά. Αν παρόλα αυτά οι μυς σας πονάνε, πάρτε 3 κόκκους Amica 9 CH κάθε δυο ώρες, μέχρι να σταματήσουν οι πόνοι.

Σας ενοχλεί η φασαρία της πόλης;

Αν επιστρέφοντας από την εξοχή, νιώθετε ότι οι θόρυβοι σας κάνουν κακό, τότε προσπαθήστε να βρίσκετε λίγο χρόνο την ημέρα, για να απομονώνεστε σε ένα ήσυχο δικό σας χώρο και να ξεφεύγετε από τις έννοιες της μέρας φέρνοντας στο νου σας ευχάριστες σκέψεις και εικόνες.

Θέλετε να γλυκάνετε τη ζωή σας;

Βάλτε της χρώματα! Κόκκινο, πορτοκαλί, κίτρινο ή το χρώμα της σκουριάς… ό,τι καλύτερο για το φθινόπωρο, αφού τα χρώματα αυτά «ζεσταίνουν» το σώμα και το πνεύμα.

Αντίθετα, βγάλτε το καφέ από τη ζωή σας, που είναι πολύ νοσταλγικό και το μπλε, καθώς είναι πολύ «κρύο» και γι’ αυτό είναι καταλληλότερο για την άνοιξη ή το καλοκαίρι.

Θέλετε να χάσετε τα κιλά που πήρατε το καλοκαίρι;

Είναι απλό. Παράλληλα με τη δίαιτά σας, προσπαθήστε να αποβάλετε από το σώμα σας όσες περισσότερες περιττές ουσίες μπορείτε με «μπάνια αδυνατίσματος».

Ανακατεύετε 100γρ. ρασούλ, 3 κουταλιές της σούπας θαλασσινό αλάτι, 60γρ. ξερά φύκια, 10 σταγόνες αιθέριο έλαιο λεμονιού και 10 σταγόνες αιθέριο έλαιο κυπαρισσιού.

Προσθέστε αυτό το μείγμα στο νερό του μπάνιου σας και κάντε με τον τρόπο αυτό μπάνιο δυο φορές την εβδομάδα, όσο διαρκεί η δίαιτά σας.

Έχετε ανάγκη από χαλάρωση;

Ακούστε τον ήχο των σταγόνων της βροχής! Γιατί, όπως λένε οι επιστήμονες, με τον τρόπο αυτό ο εγκέφαλος ενισχύεται από κύματα που μας χαλαρώνουν και μας ηρεμούν.

Για να επωφεληθείτε από αυτό τον ήρεμο ήχο της φύσης, χωρίς να εξαρτάστε από τον καιρό, αγοράστε CD με ήχους της φύσης.

Πηγή: belife.gr