Η παρασκευή γλυκών του κουταλιού και μαρμελάδων στο σπίτι μπορεί να τελειοποιηθεί εάν φροντίσουμε πέρα από γεύση να έχουν και μια ελκυστική εμφάνιση. Αυτό σημαίνει ένα «ζωντανό» χρώμα.
Για να το πετύχουμε πρέπει να τα βράζουμε σε δυνατή φωτιά και να αφήνουμε την κατσαρόλα ξεσκέπαστη.
Εάν αντίθετα την καλύπτουμε, οι υδρατμοί θα πέφτουν μέσα στο γλύκισμα με αποτέλεσμα να χρειάζεται περισσότερο χρόνο για να δέσει, αλλά και να παίρνει ένα πιο σκούρο χρώμα.