Υπάρχουν ορισμένα απρόοπτα που απειλούν τις διακοπές σου και οι λύσεις που ακολουθούν υπόσχονται να σε βγάλουν ασπροπρόσωπη!

Σώσε τα μαλλιά σου

Λόγω της πορώδους σύστασής τους τα μαλλιά λειτουργούν σαν σφουγγάρι. Αυτό σημαίνει ότι απορροφούν το πρώτο υγρό με το οποίο έρχονται σε επαφή.

Ποιο είναι αυτό κατά τη διάρκεια των διακοπών; Μα φυσικά το θαλασσινό νερό ή το νερό της πισίνας, που σε συνδυασμό με τον ήλιο εξασθενούν τα μαλλιά, τα αφυδατώνουν και τα κάνουν ευαίσθητα στις φθορές.

Για να αποφύγεις την καταστροφή τους, φρόντισε πριν το μπάνιο να χρησιμοποιείς ειδικά αντηλιακά που θα τα προστατέψουν από την ξηρότητα και θα διατηρήσουν αναλλοίωτο το χρώμα τους.

Άπλωσε μια μικρή ποσότητα και χτένισέ τα για να μοιραστεί ομοιόμορφα το προϊόν από τις ρίζες έως τις άκρες των μαλλιών.

Ντύσου ελαφρά

Με αυτό τον τρόπο μπορείς να γλιτώσεις τη θερμοπληξία. Τα σoρτς και τα αέρινα φορέματα είναι ιδανικά. Άλλες εξίσου αποτελεσματικές τακτικές είναι να αποφεύγεις τη βαριά σωματική εργασία και την άσκηση, να δίνεις έμφαση σε ελαφρά και μικρά γεύματα με φρούτα και λαχανικά, να πίνεις άφθονα υγρά και να κάνεις πολλά δροσερά ντους στη διάρκεια της ημέρας.

Βαμμένα νύχια

Κατά τη διάρκεια του καλοκαιριού και εξαιτίας της έκθεσης στον ήλιο τα βαμμένα νύχια είναι πιθανό να αποκτήσουν μία αντιαισθητική υποκίτρινη όψη.

Για να το αποφύγεις χρησιμοποίησε ένα διάφανο βερνίκι που καταπολεμά τις κιτρινίλες και από πάνω πέρασε ένα στρώμα βερνίκι σε ροζ απόχρωση ώστε να καλύψεις τη χρωματική διαφορά. Ολοκλήρωσε το αποτέλεσμα με ένα top coat.

Αντιμέτωπη με τους μύκητες

«Οι μύκητες εκδηλώνονται συχνότερα στα πόδια κατά τη διάρκεια των καλοκαιρινών μηνών», προειδοποιούν οι ειδικοί.

Είναι πασίγνωστο ότι οι εν λόγω μικροοργανισμοί αναπτύσσονται ιδιαίτερα σε μέρη με ελλιπή ή πλημμελή καθαριότητα, όπως συμβαίνει στα περισσότερα κοινόχρηστα ντους, τις πισίνες ξενοδοχείων, τις παραλίες και τα κολυμβητήρια.

Για να αποφύγεις την ανεπιθύμητη «επίσκεψή» τους και φέτος, καλό είναι να λάβεις τα μέτρα σου από νωρίς.

«Ασφάλισε» το χρώμα

Φρόντισε μετά το after sun να χρησιμοποιείς ένα ενυδατικό προϊόν το οποίο προσφέρει σταδιακό μαύρισμα. Με αυτό τον τρόπο σταθεροποιείς τα μαύρισμα που απέκτησες, ενυδατώνεις ακόμα καλύτερα την επιδερμίδα σου και ενισχύεις το χρώμα της.

Άπλωσέ το με απαλές κινήσεις, καλύπτοντας ομοιόμορφα όλο το σώμα, ώστε να μη δημιουργήσεις πιο ανοικτές ή πιο σκούρες επιφάνειες.

Κλέψε τις εντυπώσεις

Δεν χρειάζεται να στερηθείς το μακιγιάζ στις διακοπές, αρκεί να διασφαλίσεις πως θα επιλέξεις τις σωστές αποχρώσεις ώστε το αποτέλεσμα να είναι δροσερό και όχι βαρύ.

Πάρε το καπέλο σου

Κάτι που σίγουρα δεν πρέπει να λείπει από τη βαλίτσα σου είναι το καπέλο, το οποίο προσφέρει όχι μόνο στυλ αλλά και προστασία. Όσο μεγαλύτερο είναι το γείσο του τόσο καλύτερα σε προστατεύει από τον ήλιο. Προσπάθησε λοιπόν αυτό που φοράς να έχει γείσο πλατύτερο από 4 εκατοστά.

Καλό είναι να προτιμάς φυσικά, υγιεινά υλικά. Η επιλογή της φυσικής ψάθας σού δίνει τη δυνατότητα καλύτερης αναπνοής και κατ’ επέκταση καλύτερης προστασίας από τον ήλιο.

Προτίμησε τα υφασμάτινα, βαμβακερά ή λινά καπέλα και όχι αυτά με τα συνθετικά υλικά. Τέλος, όσον αφορά στα χρώματα, τα ανοιχτόχρωμα αποτελούν την ιδανικότερη επιλογή, όχι μόνο λόγω μόδας αλλά και επειδή απορροφούν λιγότερο τις ακτίνες του ήλιου.

Πηγή: myself.gr