Ο καυτός καλοκαιρινός ήλιος ξεραίνει τα μαλλιά σου; Αν τα μαλλιά σου χρειάζονται λίγη φροντίδα παραπάνω μην βιαστείς να κρυφτείς από τον ήλιο, εκμεταλλεύσου τις ακτίνες του προς όφελος των μαλλιών σου, ακολουθώντας βήμα-βήμα τα παρακάτω «γιατρικά» για τα ταλαιπωρημένα μαλλιά σου, πριν βγεις στον ήλιο.

Βήμα 1: Σαμπουάν

Με αυτή τη διαδικασία είναι πολύ εξοικειωμένη. Διάλεξε ένα σαμπουάν που δυναμώνει τα μαλλιά και σαπούνισέ τα. Αν τα μαλλιά σου είναι βαμμένα και αισθάνεσαι ότι ο ήλιος τα ξεθωριάζει, διάλεξε ένα σαμπουάν που διατηρεί το χρώμα και τη λάμψη του.

Βήμα 2: Κοντίσιονερ
Και αυτή είναι μια γνώριμη διαδικασία όμως, τώρα που τα μαλλιά σου θα εκτεθούν στις ακτίνες του ήλιου, καλό είναι να παραλείψεις να ξεβγάλεις το κοντίσιονερ. Το μόνο που πρέπει να προσέξεις είναι να μην βάλεις πολύ μεγάλη ποσότητα, μόνο όση ακριβώς χρειάζεται για να καλυφθούν όλα τα μαλλιά σου.

Βήμα 3: Βούρτσισμα
Βούρτσισε τα μαλλιά σου όσο είναι ακόμα βρεγμένα για να απλωθεί το κοντίσιονερ παντού και να φύγουν οι κόμποι.

Βήμα 4: Κότσος
Φυλάκισε την υγρασία του κοντίσιονερ πιάνοντας τα μαλλιά σου, όσο είναι ακόμα βρεγμένα, σε έναν ωραίο κότσο. Κάν’ τον όσο μπορείς σφιχτό, αν όμως δεν σου αρέσουν τα μαλλιά σου σφιχτά πιασμένα, φτιάξε τον πιο χαλαρό και όμορφο ώστε να σου δώσει το κατάλληλο look.

Bήμα 5: Απόλαυσε τον ήλιο
Τώρα είσαι έτοιμη να μετατρέψεις τον ήλιο στο απόλυτο εργαλείο ομορφιάς. Η θερμότητά του θα ζεστάνει το κοντίσιονερ κάνοντας στα μαλλιά σου μια πραγματική θεραπεία ενυδάτωσης κι εσύ θα αισθάνεσαι ότι τους προσφέρεις όχι μόνο φροντίδα αλλά και την επανόρθωση που τόσο έχουν ανάγκη.

Πηγή :fe-mail.gr