Βρείτε τη λύση σε 7 συνηθισμένα αισθητικά προβλήματα που «πληγώνουν» την αυτοπεποίθησή σας και εξασφαλίστε μια άψογη εμφάνιση…

Μύκητες στα νύχια

Αν τα νύχια σας εμφανίσουν διχρωμίες, αποκολληθούν από τη βάση τους ή αυξηθούν σε πάχος πρέπει να αναλάβετε δράση! Επισκεφτείτε το δερματολόγο σας για ειδικές εξετάσεις και καλλιέργεια.

Σε περίπτωση που χρησιμοποιήσετε μόνοι σας κάποιο φάρμακο, αυτό μπορεί να αλλοιώσει το αποτέλεσμα των εξετάσεων και να ταλαιπωρηθείτε περισσότερο.

Ραγάδες

Δυστυχώς σχηματίζονται στο 70% των γυναικών στην περίοδο της εφηβείας, στο 40% των νέων αντρών και στο 90% των εγκύων κατά τον έκτο και τον έβδομο μήνα της εγκυμοσύνης.

Όμως υπάρχει λύση! Δοκιμάστε κάποιο από τα προϊόντα για την καταπολέμηση των ραγάδων, που ενυδατώνουν και βοηθούν στον αποχρωματισμό τους.

Κυτταρίτιδα

Προκαλείται κυρίως από ορμονικούς και κληρονομικούς παράγοντες οι οποίοι επιτρέπουν στο χόριο να καταστρέφεται ευκολότερα σε συγκεκριμένες περιοχές.

Η λύση βρίσκεται σε τοπικές θεραπείες με εξειδικευμένα προϊόντα τα οποία μπορεί να βοηθήσουν τη κατάσταση, αρκεί να εφαρμόζονται καθημερινά για ένα αρκετά μεγάλο χρονικό διάστημα.

Μια ακόμη διαδεδομένη και αποτελεσματική μέθοδος είναι η μεσοθεραπεία, που γίνεται υποδόρια, με εγχύσεις λιποδιαλυτικών ουσιών.

Ακμή στους γλουτούς

Η υψηλή θερμοκρασία, η τριβή και ο ιδρώτας εξαιτίας των στενών ή συνθετικών ρούχων που δεν αφήνουν το δέρμα να αναπνέει μπορεί να την προκαλέσει.

Το πρόβλημα μπορεί να λυθεί αν το βράδυ χρησιμοποιήσετε τοπικά μια λοσιόν με υπεροξείδιο του βενζολίου. Όπως όμως προειδοποιούν οι ειδικοί, επειδή το συγκεκριμένο συστατικό μπορεί να αφήσει χρώμα στα ρούχα, αποφύγετε να το χρησιμοποιείτε την ημέρα. Το πρωί, συνεχίστε τη θεραπευτική αγωγή με ένα προϊόν που περιέχει σαλικυλικό οξύ.

Μυρμηγκιές στα πέλματα

Οι μυρμηγκιές στα πέλματα μπορεί να εμφανιστούν λόγω των συνθηκών υγιεινής που επικρατούν στις πισίνες, στα spa, στα δημόσια λουτρά ή από τα εργαλεία των ινστιτούτων ομορφιάς.

Σε κάθε περίπτωση θα πρέπει να απευθυνθείτε σε δερματολόγο, ο οποίος μπορεί να τις αντιμετωπίσει με ειδικές κρέμες, κρυοθεραπεία και laser.

Ευρυαγγείες

Είτε στο πρόσωπο είτε στο σώμα, οι ευρυαγγείες είναι κληρονομικές. Συνήθως αντιμετωπίζονται από τους δερματολόγους, αλλά οι πιο σοβαρές ευρυαγγείες στα πόδια χρειάζονται την παρέμβαση αγγειοχειρουργών.

Η θεραπεία γίνεται με laser (όταν η διάμετρος των αγγείων είναι μικρή) ή εφαρμόζεται σκληροθεραπεία.

Τριχοφυΐα στα δάχτυλα των ποδιών

Σε μερικές γυναίκες, η τριχοφυΐα δυστυχώς δεν σταματάει στον αστράγαλο. Εμφανίζουν αντιαισθητικές τρίχες στα δάχτυλα, οι οποίες μεγαλώνουν και τραβούν την προσοχή.

Μπορείτε να τις αφαιρέσετε εύκολα και σχεδόν ανώδυνα στο σπίτι, με αποτριχωτικό κερί. Το αποτέλεσμα μπορεί να διαρκέσει μέχρι τέσσερις εβδομάδες.

Πηγή: myself.gr