Η απώλεια των κιλών της εγκυμοσύνης μπορεί να πάρει κάμποσο χρόνο ωστόσο δεν χρειάζεται ανησυχία.

Το ιδανικό μάλιστα είναι όχι απλά να χάσεις τα κιλά της εγκυμοσύνης αλλά και να αποκτήσεις μια καλή φόρμα. Οι συμβουλές που ακολουθούν μπορούν να φανούν χρήσιμες στην προσπάθεια αυτή…

Ο θηλασμός οδηγεί σε απώλεια θερμίδων καθώς κατά τη διάρκεια αυτού καίγονται συνολικά 600 με 800 θερμίδες. Βέβαια, πρέπει να δοθεί προσοχή από τη στιγμή που θα διακοπεί ο θηλασμός μιας και τότε είναι εύκολο να πάρεις βάρος.

Η έλλειψη ύπνου δεν είναι ο καλύτερος σύμμαχος στην προσπάθεια απώλειας βάρους. Αντίθετα, αν κοιμάσαι αρκετά θα μειώσεις τη συχνή κατανάλωση τροφών.

Η δίαιτα δεν συνίσταται τουλάχιστον αμέσως μετά τη γέννα. Το μόνο που καλό θα ήταν να φροντίσεις είναι οι θερμίδες που προσλαμβάνεις να μην προέρχονται από τρόφιμα όπως αναψυκτικά, πατατάκια και λοιπά ανθυγιεινά τρόφιμα. Επιπλέον η υπερβολική κατανάλωση ζάχαρης αυξάνει τα επίπεδα σακχάρου. Αντίθετα προτίμησε άπαχο γάλα και γιαούρτι, προϊόντα ολικής άλεσης και λαχανικά που βοηθούν στην πέψη και την καλή λειτουργία του εντέρου.

Φυσικά, δεν μπορεί μια γυναίκα που γέννησε πρόσφατα –ειδικά σε περίπτωση που η γέννα έγινε με καισαρική- να αρχίσει γυμναστική. Αυτό που όμως μπορεί να κάνει μετά από κάποιο διάστημα είναι να μη φοβηθεί να βγει εκτός σπιτιού περπατώντας αρχικά σε μικρές από το σπίτι αποστάσεις και έπειτα σε μεγαλύτερες. Αυτό βέβαια με την προϋπόθεση ότι δεν προκαλεί ενόχληση και ότι ο γιατρός το έχει επιτρέψει.

Ασκήσεις με βάρη θα ενισχύσουν το μεταβολισμό οπότε μπορείς να τα εντάξεις στο πρόγραμμα γυμναστικής που ακολουθείς.