Σημαντικά περισσότερες πιθανότητες να εκδηλώσουν ψωρίαση έχουν οι γυναίκες που καταναλώνουν τακτικά μπίρα, σύμφωνα με πρόσφατη έρευνα Αμερικανών ερευνητών.
Συγκεκριμένα, σύμφωνα με στοιχεία που δημοσιεύονται στην επιστημονική επιθεώρηση Archives of Dermatology, ομάδα επιστημόνων από την Ιατρική Σχολή του Χάρβαρντ στη Βοστόνη διαπίστωσε ότι οι γυναίκες που πίνουν πέντε μπίρες την εβδομάδα έχουν διπλάσιο κίνδυνο εκδήλωσης ψωρίασης, συγκριτικά με γυναίκες που δεν πίνουν.
Σύμφωνα με τα στοιχεία της έρευνας υπεύθυνη για τ’ αυξημένα ποσοστά ψωρίασης είναι μάλλον η γλουτένη που περιέχει το σιτάρι.
Εξάλλου, παλαιότερη σχετική έρευνα είχε δείξει ότι μια διατροφή ελεύθερη γλουτένης βελτιώνει την κατάσταση των πασχόντων από ψωρίαση.