Ένα από τα πιο συνηθισμένα πράγματα που συμβαίνουν όταν βράζουμε τα αβγά που θέλουμε να φάμε είναι να ραγίζουν ή να σπάνε.
Κι όμως, αυτό οφείλεται συνήθως σε δικό μας λάθος το οποίο μπορούμε να αποφύγουμε. Ο βασικός λόγος που σπάνε τα αβγά στο βράσιμο είναι η θερμοκρασία. Συνήθως το ρίχνουμε στο νερό αμέσως μόλις το βγάζουμε από το ψυγείο και εδώ είναι το μεγάλο λάθος.
Για να αποφύγετε την κατάσταση αυτή πρέπει να τα βγάζετε από το ψυγείο τουλάχιστον 20 λεπτά πριν τα βράσετε. Τα αβγά πρέπει να πάρουν τη θερμοκρασία του δωματίου ώστε να μη ραγίσουν ή σπάσουν κατά το βράσιμο.