Μια λαχταριστή σαλάτα δανεισμένη από την Μαροκινή κουζίνα, αλλά με κάποιες μικρές παραλλαγές σας δίνει ένα νόστιμο και υγιεινό πιάτο, χωρίς να σπαταλήσετε πολύ χρόνο.

Τι χρειαζόμαστε:

200 γραμμάρια κους κους (το μαροκινό στο οποίο απλά προσθέτουμε νερό, όχι το ελληνικό που θέλει βράσιμο)
1 μεγάλη κόκκινη πιπεριά
1 κολοκυθάκι
4 φρέσκα κρεμμυδάκια
10 – 15 ελιές (χωρίς κουκούτσι κατά προτίμηση)
Μισό ματσάκι μαιντανό
100 γραμμάρια ρεβύθια νερόβραστα (ή απο κονσέρβα)
50 γραμμάρια ντομάτες λιαστές
1 λεμόνι
Ελαιόλαδο
Αλάτι
Φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Βάζουμε τα 200 γραμμάρια κους κους σε ένα πλατύ και βαθύ μπώλ (ή πυρέξ) και ρίχνουμε 250ml (1/4 του λίτρου) βραστό νερό. Σκεπάζουμε και το αφήνουμε να φουσκώσει.

Ψιλοκόβουμε την πιπεριά, το κολοκυθάκι και τα φρέσκα κρεμμυδάκια και τα ρίχνουμε σε ένα ήδη ζεστό τηγάνι και τα σωτάρουμε μέχρι να ροδίσουν.

«Σπάμε» το κους κους ανακατεύοντάς το με ένα πιρούνι για να το χωρίσουμε και προσθέτουμε τα μαγειρεμένα λαχανικά.

Στην συνέχεια, ψιλοκόβουμε τον μαιντανό, τις ελιές, τις λιαστές ντομάτες και τα προσθέτουμε στο κους κούς. Βάζουμε επίσης και τα ρεβύθια, τον χυμό απο ένα λεμόνι, λίγο ελαιόλαδο (ποσότητα της αρεσκείας μας), και αλατοπίπερο.

Πηγή: sintagespareas.gr