Καθαρίζουμε καλά τις αγκινάρες, τις τρίβουμε με μια λεμονόκουπα, τις κόβουμε στα τέσσερα και τις βάζουμε σε μια λεκάνη με νερό και χυμό ενός λεμονιού. Τσιγαρίζουμε λίγο σε μια κατσαρόλα με το λάδι τα ψιλοκομμένα κρεμμυδάκια
και τον άνηθο.

Προσθέτουμε τα κοτσάνια από τις αγκινάρες, τις πατάτες καθαρισμένες και κομμένες, τα καρότα και ανάλογο νερό. Όταν έχουν βράσει λίγο όλα αυτά ρίχνουμε στην κατσαρόλα και τις αγκινάρες ρίχνουμε αλάτι-πιπέρι,το χυμό από 2 λεμόνια και τα αφήνουμε να σιγοψηθούν μέχρι να μείνουν μόνο με το λάδι τους. Τις σερβίρουμε, γαρνίροντας με φύλλα μαρουλιού.

Υλικά

8 αγκινάρες
1 κιλό πατάτες
1 κιλό καρότα
1 φλιτζάνι του τσαγιού λάδι
Φρέσκα κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα
Άνηθο ψιλοκομμένο
Φύλλα μαρουλιού
3 λεμόνια
Αλάτι-πιπέρι

Πηγή:syntagies