Ρίχνουμε στo τηγάνι δυο κουταλιές λάδι και σωτάρουμε τα μανιτάρια, τα καρότα, τις πιπεριές και το κρεμμύδι. Τα σβήνουμε με το χυμό πορτοκαλιού και προσθέτουμε τα ρεβίθια και τα ντοματάκια.

Τα κατεβάζουμε από τη φωτιά και προσθέτουμε το χυμό λεμονιού, το υπόλοιπο λάδι, αλάτι, πιπέρι, το κύμινο και τον μαϊντανό.

Bάζουμε το κουσκούς σε ένα μπολ, ζεσταίνουμε το ζωμό λαχανικών, το ρίχνουμε πάνω από το κουσκούς, καλύπτουμε το μπολ με μεμβράνη και το αφήνουμε για 5 λεπτά να πιει το ζωμό.

Ανακατεύουμε τα λαχανικά προσεκτικά στο κουσκούς και σερβίρουμε.

Τι χρειαζόμαστε (για δύο άτομα)

* 2-3 μανιτάρια κομμένα σε φέτες
* 1-2 καρότα κομμένα ζουλιέν
* 2 πιπεριές κομμένες ζουλιέν
* 1 φρεσκο κρεμμυδι σε λεπτες ροδελες
* 10-12 ντοματάκια cherry, κομμένα στη μέση
* 4-5 κουταλιές Σπορέλαιο
* 60ml χυμό πορτοκαλιού
* 1/2 κούπα ρεβύθια (βρασμένα και στραγγισμένα)
* χυμός από 1 λάιμ
* αλάτι-πιπέρι-λίγο κύμινο
* μισό ματσάκι Μαϊντανός, ψιλοκομμένος
* 125 γρ. Κουσκούς
* 250ml ζωμός λαχανικών

Πηγή: Οι συνταγές της παρέας