Ιδανικά για μπουφέ αλλά και για πρωινό…

Υλικά:

500 γρ. αλεύρι δυνατό
1 κουταλιά σούπας μαγιά σε σκόνη
1 1/4 κ.γ. αλάτι
1 κουταλιά σούπας ζάχαρη
160 γρ. γάλα ζεστό (όχι καυτό)
2 κουταλιές βούτυρο λιωμένο
1 αυγό + 2 κροκάδια
112 γρ. βούτυρο κρύο σε κομματάκια

Εκτέλεση:

Διαλύστε στο ζεστό γάλα τη μαγιά και αφήστε για 15 λεπτά να φουσκώσει. Σε λεκάνη βάλτε το αλεύρι και σχηματίστε στο κέντρο λακουβίτσα. Ρίξτε μέσα το γάλα με τη μαγιά μαζί με το αλάτι, τη ζάχαρη, το λιωμένο βούτυρο και τα αυγά.

Ζυμώστε καλά και προσθέστε το κρύο βούτυρο σε κομματάκια. Ενσωματώστε στη ζύμη και ζυμώστε μέχρι να πετύχετε μια μαλακιά και ελαστική ζύμη.

Σκεπάστε και αφήστε για 2 ώρες να φουσκώσει και να διπλασιαστεί. Πλάστε μπαλάκια και βάλτε τα σε ταψάκι για κεϊκάκια. Σκεπάστε και αφήστε να φουσκώσουν.

Αλείψτε με κροκάδι αυγού και ψήστε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180oC για 20 λεπτά.

Πηγή: sintagespareas.gr