Μπορεί να αποτελέσει συνοδευτικό πιάτο, π.χ. σε μπιφτέκια στη σχάρα, ή και κυρίως.

Υλικά:

1 πιπεριά κόκκινη κομμένη σε καρέ
1 πιπεριά κίτρινη κομμένη σε καρέ
1 μεγάλο κολοκύθι κομμένο σε καρέ
1 μεγάλη μελιτζάνα κομμένη σε καρέ
1 κρεμμύδι ξερό κομμένο σε καρέ
2 κ.σ. ελαιόλαδο
2 κ.σ. μπαλσάμικο
αλάτι
300 γραμμ. βίδες βρασμένες
2 ντομάτες
1 φλ. τσαγιού φέτα κομμένη σε κυβάκια
1 κ.σ. βασιλικός ψιλοκομμένος

Εκτέλεση:

Σε μια λαμαρίνα βάζουμε τα καρέ λαχανικών, πιπεριές, κολοκύθι, μελιτζάνα και ξερό κρεμμύδι. Τα ραντίζουμε με το ελαιόλαδο, το μπαλσάμικο και τ’ αλατίζουμε. Τα ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200οC για 15΄ να μαραθούν. Τα αφήνουμε να κρυώσουν καλά. Βράζουμε τις βίδες για 10΄ σε αλατισμένο νερό. Τις ξεπλένουμε με κρύο νερό και τις στραγγίζουμε καλά. Τις βάζουμε σε σαλατιέρα. Προσθέτουμε τα ψημένα λαχανικά, καθώς και ό,τι υγρό υπάρχει στο ταψί. Πασπαλίζουμε με τα κυβάκια φέτας. Προσθέτουμε τις ντομάτες (κομμένες) και το βασιλικό. Ανακατεύουμε καλά και σερβίρουμε.

μερίδες 4
Χρόνος Προετοιμασίας 15 λεπτά

(Πηγή φωτογραφίας: argiro.gr)