Μια τάρτα διαφορετική από τις άλλες…

Υλικά:

Για την βάση
μπισκότα digestive (προτείνω χωρίς ζάχαρη,όση ποσότητα σας αρέσει αρκεί να καλύψει τον πάτο του σκεύους της τάρτας)

για τη γέμιση
6 αυγά
200 γρ. ζάχαρη
90 γρ. χυμό λεμονιού (φρέσκος χυμός από 3 λεμόνια)
2 κουτ. γλυκού ξύσμα λεμονιού ( από 3 λεμόνια)
180 ml κρέμα γάλακτος ή γάλα 3,5% λιπαρά.

Εκτέλεση:

Αρχικά,θρυμματίζετε τα μπισκότα στο μούλτι και τα τοποθετείτε στην ταρτιέρα την οποία έχουμε αλείψει προηγουμένως με μαργαρίνη ή βούτυρο. Χτυπάμε στο μίξερ τα αυγά, τη ζάχαρη, το ξύσμα και το χυμό του λεμονιού για λίγο.

Προσθέτουμε την κρέμα γάλακτος ή το γάλα και χτυπάμε για λίγο έως όλα τα υλικά ομογενοποιηθούν και τα ρίχνουμε πάνω από τα μπισκότα .

Βάζουμε σε προθερμασμένο φούρνο το γλυκό και ψήνουμε για περίπου 30-35 λεπτά. Μόλις κρυώσει η τάρτα τη βάζουμε στο ψυγείο για τουλάχιστον 2 ώρες. Πριν σερβίρουμε πασπαλίζουμε με ζάχαρη άχνη.

Πηγή: sidages.gr