Ένα κέικ που φτιάχνεται πολύ εύκολα και το αποτέλεσμα σας αποζημιώνει!
Υλικά:
120 γρ. ελαιόλαδο
120 γρ. ψιλή ζάχαρη (caster sugar)
4 αυγά (χώρια οι κρόκοι από τα ασπράδια)
ξύσμα και χυμός από 2 λεμόνια
60 γρ. αλεύρι που φουσκώνει μόνο του (κοσκινισμένο)
120 γρ. αμυγδαλόσκονη
Εκτέλεση:
Χτυπάμε πρώτα το λάδι μαζί με τη ζάχαρη πολύ καλά και προσθέτουμε ένα-ένα τους κρόκους, το ξύσμα και το χυμό λεμονιού.
Αφού χαμηλώσουμε τη ταχύτητα του μίξερ, ρίχνουμε πρώτα το αλεύρι και μετά την αμυγδαλόσκονη (λίγη-λίγη) και συνεχίζουμε το χτύπημα.
Σε άλλο μπολ, χτυπάμε τα ασπράδια σε μαρέγκα προσθέτοντας μια κουταλιά ζάχαρη. Ρίχνουμε τη μαρέγκα στο μείγμα με το αλεύρι (κουταλιά-κουταλιά) και με μια σπάτουλα ανακατεύουμε προσεχτικά.
Λαδώνουμε και αλευρώνουμε μια στενόμακρη φόρμα και ψήνουμε το κέικ σε προθερμασμένο φούρνο στους 180oC για περίπου 40-45 λεπτά.
Πηγή: sintagespareas.gr