Ένα ελαφρύ και νόστιμο πιάτο…

Υλικά:

10 φλιτζάνια ζουμί κρέατος
1 1/3 φλιτζάνι ρύζι
1 φλιτζάνι καυτό γάλα
3 κρόκοι αυγών
3 κουταλιές βούτυρο φρέσκο
αλάτι, πιπέρι

Εκτέλεση:

Βάζουμε το ζουμί να βράσει και ρίχνουμε το ρύζι, αφού το πλύνουμε 2-3 νερά. Ανακατεύουμε στην αρχή με πιρούνι για να μην κολλήσει, μισοσκεπάζουμε την κατσαρόλα και αφήνουμε να βράσει πολύ καλά.

Βγάζουμε από τη φωτιά και περνάμε τη σούπα από σήτα και βάζουμε τον πολτό σε άλλη καθαρή κατσαρόλα να πάρει μερικές βράσεις. Πρέπει να ανακατεύουμε καλά με ξύλινη κουτάλα για να μη κολλήσει.

Στο μεταξύ χτυπάμε τους κρόκους με το αλάτι, πιπέρι(λευκό), προσθέτουμε λίγο-λίγο το ζεστό γάλα και ρίχνουμε στη σούπα, ανακατεύοντας διαρκώς.

Προσθέτουμε τέλος και το φρέσκο βούτυρο και ανακατεύουμε να λιώσει τελείως.

Πηγή: sidages.gr