Μεγάλη Πέμπτη σήμερα και σύμφωνα με την παράδοση βάφουμε κόκκινα τα αυγά μας. Το άγχος όμως κάθε νοικοκυράς είναι πώς πρέπει να βράσει περίπου τριάντα αυγά χωρίς να σπάσουν. Κάναμε μια μίνι έρευνα στην οποία συμμετείχαν μαμάδες, γιαγιάδες και θείες και σας παρουσιάζουμε τα κόλπα που συγκέντρωσαν τις περισσότερες ψήφους εμπιστοσύνης.
- Αφήστε τα αυγά να έρθουν πρώτα σε θερμοκρασία δωματίου και μετά προχωρήστε στο βράσιμο. Αυτό επειδή μπορεί να σπάσουν λόγω της απότομης διαφοράς της θερμοκρασίας.
- Στρώστε μέσα στην κατσαρόλα που θα βράσετε τα αυγά μια πετσέτα κουζίνας.
- Βράστε μια στρώση αυγών τη φορά.
- Συμπληρώστε λίγο αλάτι και μερικές σταγόνες ξύδι στο νερό που θα βράσετε τα αυγά.
- Βράστε σε χαμηλή και σταθερή θερμοκρασία για περίπου 12 λεπτά.
Διαβάστε περισσότερα στο baby.gr…