Θέλετε να ευχαριστήσετε την οικογένειά σας φτιάχνοντας ένα γεύμα, που θα τους αρέσει; Οι ταλιατέλες θα σας βγάλουν ασπροπρόσωπη, ενώ ο συνδυασμός με κοτόπουλο και μοτσαρέλα θα τους κάνει να… μην ξεκολλάνε από το πιάτο!

Υλικά
3 φιλετάκια κοτόπουλο
1 πράσινη πιπεριά
1 κρεμμύδι
3-4 ντομάτες ψιλοκομμένες
λίγη τριμμένη μοτσαρέλα
1 ποτηράκι μαυροδάφνη
λίγη ζάχαρη
1 πακέτο ταλιατέλες
λίγο βασιλικός
αλάτι
πιπέρι

Εκτέλεση
Τεμαχίζουμε τα φιλετάκια κοτόπουλου με μικρά κομμάτια και ψιλοκόβουμε την πιπεριά και το κρεμμύδι.

Σε λίγο ελαιόλαδο τσιγαρίζουμε τα κομματάκι του φιλέτου και προσθέτουμε το κρεμμύδι και την πιπεριά.

Το σβήνουμε με το κρασί και μετά από λίγο προσθέτουμε τη ντομάτα, το αλάτι και το πιπέρι.

Χαμηλώνουμε την φωτιά προσθέτουμε την ζάχαρη και περιμένουμε να δέσει η σάλτσα. Όταν δέσει σβήνουμε και το πασπαλίζουμε με την τριμμένη μοτσαρέλα.

Στη συνέχεια βράζουμε τις ταλιατέλες σύμφωνα με τις οδηγίες χρήσης τους, τις στραγγίζουμε και τις ρίχνουμε πάλι στην κατσαρόλα, περιχύνοντάς τες από πάνω με το κοτόπουλο με τη σάλτσα ανακατεύοντας καλά.

Τέλος, το σερβίρουμε με λίγο βασιλικό και αν μας αρέσει πασπαλίζουμε με επιπλέον μοτσαρέλα.

Καλή σας όρεξη!

Πηγή: myworld