Το ηλιοκαμμένο look τείνει να αντικαταστήσει τα τελευταία χρόνια το λεγόμενο φυσικό. Πολλές φορές, μάλιστα, οι μακιγιέρ το επιδιώκουν, όχι μόνο στις καλοκαιρινές αλλά και, στις χειμερινές κολεξιόν τους γιατί θεωρούν πως η σταρένια όψη στο πρόσωπο και το σώμα όλο το χρόνο, είναι ένδειξη αισθησιακής πολυτέλειας.

Πώς θα επιλέξετε ένα self tanning

Πριν αποφασίσετε να αγοράσετε ένα προϊόν self tanning ενημερωθείτε για τις ιδιότητές του και επιλέξτε το σύμφωνα με τις ανάγκες σας. Για παράδειγμα αν εκτός από ηλιοκαμμένο, σέξι χρώμα μπορεί να σας προσφέρει και επιπλέον φροντίδα, ενυδάτωση ή σύσφιξη γιατί να μην το εκμεταλλευτείτε; Από κει και πέρα, οι παράμετροι της σωστής επιλογής έχουν να κάνουν με το φυσικό χρώμα της επιδερμίδας σας:

Αν είναι ανοιχτό και πρωτοδοκιμάζετε το αυτόματο μαύρισμα ή αν απλώς θέλετε ένα ελαφρύ μαύρισμα, διαλέξτε ένα self tan που ενδείκνυται για τον τύπο της επιδερμίδας σας.

Αν ο χρωματικός σας τόνος είναι σκούρος ή αν θέλετε τη πιο σύντομη λύση για ένα βαθύ μαύρισμα, διαλέξτε προϊόντα που θα σας εξασφαλίσουν ένα τροπικό αποτέλεσμα.

Πώς θα το κάνετε πιο αποτελεσματικό

Πριν εφαρμόσετε στο δέρμα σας κάποιο self tan, σκόπιμο είναι να το απολεπίσετε και να το έχετε ενυδατώσει, ώστε το προϊόν να απλωθεί ομαλά και να απορροφηθεί σωστά. Δεν θα πετύχετε ποτέ το αποτέλεσμα που υπόσχεται αν η επιδερμίδα σας είναι γεμάτη νεκρά κύτταρα, ξηρή και αφυδατωμένη.

Επίσης, ένας νέος, πιο εύκολος και εγγυημένα επιτυχημένος τρόπος εφαρμογής είναι να απλώσετε το προϊόν σε ένα βαμβάκι εκτελώντας απλές και γρήγορες κινήσεις (όσον αφορά στο πρόσωπο, αποφύγετε τα φρύδια και τη γραμμή των μαλλιών). Μετά τη χρήση πλύνετε τα χέρια και τα νύχια σας καλά και περιμένετε λίγα λεπτά πριν ντυθείτε, ώστε να έχει στεγνώσει καλά το autobronzant.

Σταρένιο, σέξι look και με μακιγιάζ

Θα αναδείξετε ακόμη περισσότερο την ηλιοκαμμένη επιδερμίδα σας με ένα μακιγιάζ σε μπρονζέ αποχρώσεις ακόμη και αν δεν είστε λάτρεις των προϊόντων self tanning.
Το μακιγιάζ στους τόνους της τερακότας κάνει τις γυναίκες πιο ερωτικές. Επιπλέον τονίζει το χρώμα των ματιών ακόμη κι αν αυτά είναι μαύρα ή καστανά.

Η μπρονζέ πούδρα είναι ένα προϊόν στο οποίο δεν πρέπει να κάνετε οικονομία.

Πώς θα το πετύχετε

Στα μάτια: Επιτρέπονται μόνο οι αποχρώσεις του μπεζ και του απαλού χρυσοκαφέ, όλες διακριτικά απλωμένες. Αντίθετα με τις σκιές στα μάτια με τις οποίες πρέπει να είστε φειδωλοί, οφείλετε να είστε γενναιόδωροι με τη μάσκαρα. Βάλτε ένα-δύο ακόμα και τρία στρώματα, μέχρι οι βλεφαρίδες σας να δείξουν μακριές και γυριστές. Αν σας αρέσει, βάλτε λίγο καφέ μολύβι πολύ κοντά στις βλεφαρίδες.

Στην επιδερμίδα: Χρησιμοποιήστε ένα προϊόν self tan ειδικά για το πρόσωπο ώστε να “σπάσετε” το λευκό της επιδερμίδας. Αν ανήκετε στην κατηγορία των γυναικών με σταρένιο δέρμα χρησιμοποιήστε κατευθείαν τη πούδρα. Εναλλακτικά μπορείτε να επιλέξετε ένα φον ντε τεν σε έναν τόνο πιο σκούρο από το συνηθισμένο και πάντα με δείκτη προστασίας.

Στη συνέχεια απλώστε την πούδρα με ένα φαρδύ πινέλο σε όλο το πρόσωπο, κάτω από τα τόξα των φρυδιών και στη μύτη, χωρίς να ξεχάσετε το πηγούνι και το ντεκολτέ. Αν χρησιμοποιείτε προϊόν σε κρεμώδη υφή, απλώστε το παντού με πολύ προσοχή ώστε να γίνει ένα με το δέρμα. Το ρουζ δεν είναι απαραίτητο.

Στα χείλη: Όπως και στα μάτια, το χρώμα πρέπει να είναι διακριτικό. Ιδανικά για την περίπτωση είναι τα διάφανα gloss ή τα κραγιόν σε απαλές μπρονζέ αποχρώσεις. Επίσης κατάλληλο είναι και το χρώμα του σάπιου μήλου αρκεί να φέρνει προς το ροζ και όχι προς το κόκκινο.

Το μυστικό

Προσοχή! Τα προιόντα self tanning δεν είναι αντηλιακά. Δημιουργούν χρώμα στην επιφάνεια του δέρματος μέσω μιας χημικής αντίδρασης αλλά δεν σας προστατεύουν από τον ήλιο.

Πηγή: omorfamistika