Η τροφική δηλητηρίαση από τη γαλοπούλα κρατάει καλά μέσα στις γιορτές κάθε χρόνο. Άλλωστε αυτές τις μέρες το ψυγείο είναι γεμάτο από φαγητό που περίσσεψε…
Οπως εξηγεί ο μικροβιολόγος Martin Goldberg, του Nottingham Trent University στη Daily Mail για να κρατήσει η γαλοπούλα στο ψυγείο πρέπει να εφαρμοστούν ορισμένοι απλοί κανόνες.
1)Δεν πρέπει να βάζετε στο ψυγείο ζεστό φαγητό, επειδή αυξάνει τη θερμοκρασία στο εσωτερικό του ψυγείου. Αυτό μπορεί να προκαλέσει βακτήρια στα τρόφιμα για να αρχίσει ο πολλαπλασιασμός.
2)Το κλειδί είναι να κρυώσει η γαλοπούλα όσο το δυνατόν γρηγορότερα.
3)Το ψυγείο πρέπει να είναι ρυθμισμένο σε θερμοκρασία 3 – 5 βαθμών Κελσίου. Τα βακτήρια θα αρχίσουν να αναπτύσσονται σε οποιαδήποτε θερμοκρασία πάνω από 8 βαθμούς.
4)Μόλις μαζέψετε το τραπέζι πρέπει να βάλετε τα περισσεύματα στο ψυγείο.