Ξέρατε ότι μπορείτε να συνδυάσετε τα ζυμαρικά με αρακά και να έχετε ένα γευστικό αποτέλεσμα; Αντί να σερβίρετε τα ζυμαρικά σας με τυρί τριμμένο ή σάλτσες, όπως κάνετε συνήθως, αλλάξτε λίγο το πιάτο σας!
Υλικά για 4 άτομα
1/4 φλιτζ. λαρδί, κομμένο
1 κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
2 σκελίδες σκόρδο, λίγο λιωμένες, αλλά ολόκληρες
5 φύλλα βασιλικό
1 3/4 φλιτζ. αρακά
50 γρ. προσουτο, ψιλοκομμένο
125 γρ. μικρά ζυμαρικά για σούπα
1 κουταλιά ντοματοπελτέ
1 1/2 λίτρο ζωμό κρέατος (σπιτικό ή κύβο)
αλάτι και φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι
4 κουταλιές τριμμένο τυρί πεκορίνο
Εκτέλεση
Κόβετε μαζί το λαρδί, το κρεμμύδι, το σκόρδο και το βασιλικό. Σωτάρετε το μείγμα με τον αρακά και το προσούτο σε μέτρια φωτιά.
Ανακατεύετε τον ντοματοπελτέ με 3/4 φλιτζανιού (180 ml) ζωμό και το ρίχνετε στο τηγάνι. Μαγειρεύετε με το σκεύος σκεπασμένο σε χαμηλή φωτιά, προσθέτοντας αν χρειάζεται επιπλέον ζωμό. Αλατοπιπερώνετε.
Όταν μαλακώσει ο αρακάς, προσθέτετε τον υπόλοιπο ζωμό. Βράζετε τα ζυμαρικά al dente σε αλατισμένο νερό. Τα σουρώνετε και τα ρίχνετε στο τηγάνι. Πασπαλίζετε με πεκορίνο και σερβίρετε.
Πηγή: myworld