Δεν χρειάζεται αρκετός χρόνος ούτε κόπος για την εκτέλεση αυτής της συνταγής! Mπορούμε αν θέλουμε αντί για γάλα να βάλουμε κρέμα γάλακτος για πιο πλούσια γεύση αλλά θα πρέπει να αυξήσουμε και την ποσότητα από τον χυμό λεμονιού.

Υλικά

250γρ. ταλιατέλες
1 κουταλιά λάδι
200ml γάλα
4 κουτ. σούπας βότκας
1 κουτ. γλυκού πιπερόριζα
3 κουτ. σούπας χυμό λεμονιού
1 φλούδα λεμονιού
2 κουτ. σούπας άνηθο
αλάτι, πιπέρι

Εκτέλεση

Βάζουμε στην φωτιά μια κατσαρόλα με αλατισμένο νερό και λαδί. Μόλις βράσει το νερό ρίχνουμε τις ταλιατέλες και τα βράζουμε al dente. Πλένουμε την φλούδα λεμονιού με καυτό νερό.

Σε ένα αντικολλητικό τηγάνι ρίχνουμε το γάλα, την βότκα, το χυμό λεμονιού και την φλούδα από το λεμονί. Αφήνουμε την σάλτσα να πάρει μια βράση και χαμηλώνουμε την φωτιά.

Προσθέτουμε τις ταλιατέλες, την πιπερόριζα και τα ανακατεύουμε αμέσως. Αφήνουμε λίγο να απορροφήσουν την σάλτσα χωρίς όμως να στεγνώσουν.

Προσθέτουμε τον άνηθο και χοντροκομμένο πιπέρι και σερβίρουμε.

Πηγή: greekmasa.gr