Γιατί οι γυναίκες δεν διστάζουν να προσποιηθούν ότι έχουν οργασμό; Επειδή είναι «ανασφαλείς και κρύβουν το φόβο της οικειότητας»; Γυναικείος οργασμός, ένα θέμα πολυσυζητημένο. Οι επιστήμονες αμφιταλαντεύονται συνεχίζοντας τις έρευνες στο πάντα επίκαιρο αυτό ερώτημα. Υποστηρίζουν πως ο πραγματικός λόγος που οι γυναίκες προσποιούνται ψεύτικους οργασμούς, είναι γιατί βασανίζονται από τις ανασφάλειες τους, αλλά και από τον τρόμο της εξοικείωσης τους με την οικειότητα. Να αποδεχτούν τη φύση τους, όπως και να είναι ή τη φύση του συντρόφου τους.
Κι οι έρευνες αποδεικνύουν ότι οι 60 στις 100 γυναίκες δημιουργούν συνειδητά ψεύτικη έκσταση στη φάση της συνουσίας ή κατά στη διάρκεια που δέχονται στοματικό σεξ, οι ερευνητές πιστεύουν ότι αυτό έχει μικρή σχέση με την ανάγκη τους να προστατεύσουν τα συναισθήματα του συντρόφου τους ή και τα δικά τους.
Σύμφωνα με μια τελευταία έρευνα, πολλές γυναίκες προσποιούνται τον οργασμό είτε επειδή αισθάνονται ανασφάλεια σχετικά με τις αντιδράσεις που έχει το κορμί τους κατά τη διάρκεια της συνουσίας είτε απλά επειδή επιθυμούν να τελειώσει η διαδικασία της ένωσης το συντομότερο δυνατόν.
Συνεπώς ο φόβος και η ανασφάλεια ενοχοποιούνται για το αποτέλεσμα μιας επιτυχούς «θεατρικής παράστασης» από μέρους των γυναικών.
Η ερευνήτρια Έριν Κούπερ του πανεπιστημίου της Πενσυλβάνια πήρε συνεντεύξεις από 366 γυναίκες-εθελόντριες ηλικίας 18-32 ετών, οι οποίες ανήκαν στην κατηγορία των «προσποιούμενων οργασμούς».
Το μεγαλύτερο ποσοστό προσποιείται σε συχνότητα που αγγίζει το 65% της επαφής με τον σύντροφό τους. Οι ίδιες ομολόγησαν πως με έναν περιστασιακό σύντροφο είναι πιο συχνό το φαινόμενο της ψεύτικης περάτωσης.
Η γιατρός Κούπερ ισχυρίζεται, ότι όση δυσκολία αισθάνονται σε συναισθηματικό επίπεδο, άλλη τόση δυσκολία νιώθουν να φτάσουν στη σεξουαλική ολοκλήρωση.
«Οι γυναίκες που προσποιούνται τον οργασμό ενδεχομένως να δέχονται τη σεξουαλική ικανοποίηση σε υψηλότερα επίπεδα, επειδή ορίζουν οι ίδιες τη χρονική στιγμή», συνεχίζει η ερευνήτρια. «Είναι ένα από τα πολλά εργαλεία που κρύβουν στην εργαλειοθήκη τους, που ακόμα δεν γνωρίζουμε αν πρόκειται για αιτία ή σύμπτωμα στέρησης της απόλαυσης».