Βράζουμε τις ταλιατέλες σε αλατισμένο νερό και τις στραγγίζουμε καλά. Ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο σε αντικολλητικό τηγάνι και σοτάρουμε τη γαλοπούλα για 5΄-6΄, μέχρι να αλλάξει χρώμα. Προσθέτουμε το ψιλοκομμένο κρεμμύδι και σοτάρουμε για 2΄ ακόμη. Ύστερα προσθέτουμε τα μανιτάρια και συνεχίζουμε για 3-4΄.

Πασπαλίζουμε με το αλεύρι και ανακατεύουμε για 2΄, να ψηθεί ελαφρά. Αποσύρουμε το τηγάνι από τη φωτιά και περιχύνουμε με την κρέμα και το γάλα. Ανακατεύουμε και ξαναβάζουμε το φαγητό στη φωτιά. Αλατοπιπερώνουμε, πασπαλίζουμε με μοσχοκάρυδο και σιγοβράζουμε για 5΄.

Πασπαλίζουμε με μαϊντανό, αδειάζουμε τις ταλιατέλες σε πυρίμαχο σκεύος, περιχύνουμε με τη σάλτσα γαλοπούλας και ανακατεύουμε καλά. Πασπαλίζουμε με το τυρί. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200οC για 25΄, μέχρι να λιώσει το τυρί και να ροδίσουν ελαφρά τα μακαρόνια.

Υλικά
• 500 γραμμ. ταλιατέλες με σπανάκι
• 3 κ.σ. ελαιόλαδο
• 300 γραμμ. στήθος γαλοπούλας κομμένο σε μικρές μπουκιές
• 1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
• 300 γραμμ. ασπρομανίταρα σε φέτες
• 1 κ.σ. αλεύρι
• 1/2 φλ. τσαγιού κρέμα γάλακτος
• 1 φλ. τσαγιού φρέσκο γάλα
• 1 κ.σ. μαϊντανός ψιλοκομμένος
• 1 πρέζα μοσχοκάρυδο
• 1 φλ. τσαγιού κεφαλογραβιέρα τριμμένη
• αλάτι
• φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Μερίδες 4
Χρόνος Προετοιμασίας 20 λεπτά
Χρόνος ψησίματος 25 λεπτά
(Πηγή φωτογραφίας: argiro)