Μια διαφορετική σκορδαλιά γεμάτη αρώματα!

Υλικά:

250 γραμμ. ψωμί μπαγιάτικο χωρίς κόρα
1/2 φλ. τσαγιού καρυδόψιχα
1/2 φλ. τσαγιού αμυγδαλόψιχα
3-4 σκελίδες σκόρδο
1/3 φλ. τσαγιού ξίδι
2/3 φλ. τσαγιού ελαιόλαδο
αλάτι

Εκτέλεση

1. Ζεσταίνουμε λίγο νερό και ρίχνουμε μέσα την αμυγδαλόψιχα να μουλιάσει. Την αφήνουμε έτσι για 1 ώρα και στη συνέχεια τη στραγγίζουμε σε απορροφητικό χαρτί.

2. Κόβουμε το ψωμί σε φέτες και το βάζουμε σε νερό (με βάρος από πάνω) για να μουσκέψει καλά. Το στύβουμε με τα χέρια μας και το βάζουμε στο μίξερ να το αλέσουμε. Προσθέτουμε τα καρύδια, τα αμύγδαλα και τα σκόρδα, να πολτοποιηθούν.

3. Λίγο λίγο ρίχνουμε το ξίδι και το λάδι με ροή κλωστής. Αν δεν σας αρέσει παχύ το μείγμα, αραιώστε το με λίγο νερό. Αλατίζουμε.

Χρόνος αναμονής: 1 ώρα

Χρόνος Προετοιμασίας 10 λεπτά

Πηγή: argiro.gr