Πρόκειται για έναν τέλειο και εύκολο κρασομεζέ, ιδανικό για το τραπέζι της 25ης Μαρτίου και όχι μόνο!
1. Ξαλμυρίζουμε τον μπακαλιάρο. Στη συνέχεια τον κόβουμε σε μέτρια κομμάτια. Ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο και αφήνουμε τα κρεμμύδια για 10΄-12΄ σε μέτρια προς χαμηλή φωτιά, μέχρι να γίνουν διάφανα, χωρίς να πάρουν χρώμα. Προσθέτουμε τα σκόρδα και τα αφήνουμε για 2΄-3΄ να βγάλουν το άρωμά τους. Ρίχνουμε τον πελτέ και τρίβουμε την κατσαρόλα για να μυρίσει η ντομάτα. Σβήνουμε με το κρασί. Προσθέτουμε τις σταφίδες και τη ντομάτα χαραγμένη σταυρωτά.
2. Ρίχνουμε λίγο νερό, ίσα να καλυφθούν τα υλικά. Σκεπάζουμε και σιγοβράζουμε για 20΄ μέχρι να μελώσουν. Τοποθετούμε από πάνω τα φιλέτα του μπακαλιάρου. Τρίβουμε μπόλικο πιπέρι και προσθέτουμε το δαφνόφυλλο.
3. Σκεπάζουμε την κατσαρόλα και σιγοβράζουμε για 20΄, μέχρι να μαγειρευτεί το ψάρι και να μείνει το φαγητό με το λάδι του.
μερίδες 5
Χρόνος Προετοιμασίας 10 λεπτά
Χρόνος Μαγειρέματος 60 λεπτά
Πηγή: argiro.gr