Μία παραλλαγή του μπακαλιάρου για το τραπέζι της 25ης Μαρτίου!
ΥΛΙΚΑ
350 γρ. μπακαλιάρο
500 γραμ. πατάτες
3 αυγά
1 κουταλιά της σούπας λάδι
50 γρ.βούτυρο
1 φλιτζάνι τσαγιού φρυγανιά τριμμένη
Αλάτι-πιπέρι
Λάδι για τηγάνισμα
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Κόβουμε κομμάτια το μπακαλιάρο και τον ξαλμυρίζουμε απο την προηγούμενη μέρα.
Πλένουμε τις πατάτες και τις βράζουμε σε αλατισμένο νερό.
Βάζουμε τον μπακαλιάρο στην κατσαρόλα με μπόλικο νερό και τον βράζουμε για 2 λεπτά.Τον αφήνουμε με σκεπασμένη την κατσαρόλα για 5 λεπτά.
Βγάζουμε πέτσες και κόκαλα και τον κόβουμε μικρά κομματάκια.
Βράζουμε τις πατάτες,τις καθαρίζουμε και τις περνάμε από τον μύλο.
Προσθέτουμε το βούτυρο, το μπακαλιάρο, τους κρόκους των δύο αυγών, 1 κουταλιά σούπας λάδι, αλάτι-πιπέρι καιανακατεύουμε καλά με μια κουτάλα.
Αφήνουμε το μείγμα να κρυώσει και χτυπάμε το τρίτο αυγό μαζί μετα δύο πρώτα ασπράδια.
Πλάθουμε μακρόστενες κροκέτες, τις περνάμε από το αυγό, ύστερα από τη φρυγανιά και τις τηγανίζουμε,
μέχρι να ροδίσουν απ’όλες τις πλευρές.
Πηγή: syntagies.gr