Ξεχαστήκατε και τοποθετήσατε το βάζο με το μέλι στο ψυγείο με αποτέλεσμα να κρυσταλλώσει; Δεν είναι ανάγκη να το πετάξετε, αφού δεν έχει αλλοιωθεί.
Αυτό που πρέπει να κάνετε είναι να το ρίξετε σε ένα κατσαρόλι με νερό στους 45- 55 βαθμούς Κελσίου. Αν το βάλετε σε παραπάνω βαθμούς θα βραστεί και θα χάσει τη μυρωδιά του. Έπειτα βάλτε το σε βάζο και αφήστε το σε σκοτεινό μέρος. Με τον τρόπο αυτό θα δώσετε λύση στο «ζαχάρωμα» του μελιού και θα είναι έτοιμο για να το συνοδέψετε με τα γλυκά σας!