Εκτός από νόστιμες σούπες, μπορείτε να κάνετε κι άλλους επιτυχημένους, γαστρονομικούς συνδυασμούς με την κολοκύθα. Ακολουθεί μία συνταγή με ριζότο και κολοκύθα:
Υλικά (για 6 άτομα)
-500 γρ. κολοκύθα (κομμένη σε κύβους)
-400 γρ. ρύζι
-50 γρ. βούτυρο
-1 κρεμμύδι
-2 κ.σ ελαιόλαδο
-1 λίτρο ζωμό λαχανικών
-1/2 ποτήρι λευκό κρασί
-παρμεζάνα τριμμένη
-ψιλοκομμένο μαϊντανό
-αλάτι
-τριμμένο μοσχοκάρυδο
Εκτέλεση
Ψιλοκόβουμε το κρεμμύδι και το σοτάρουμε με 25 γρ. βούτυρο και το ελαιόλαδο (προτεινόμενο σκεύος, ένα μεγάλο τηγάνι), στη συνέχεια προσθέτουμε την κολοκύθα ,και χαμηλώνουμε τη φωτιά.
Όταν η κολοκύθα μαλακώσει αρκετά, την πολτοποιούμε με τη βοήθεια ενός πιρουνιού, προσθέτουμε το ρύζι το λευκό κρασί και λίγο αλάτι. Ανακατεύουμε συνεχώς για να μην κολλήσει το ρύζι, για 10 λεπτά.
Στη συνέχεια, ρίχνουμε το ζεστό ζωμό λαχανικών, σταδιακά και ανακατεύουμε για περίπου 20 λεπτά. Λίγο πριν αφαιρέσουμε το τηγάνι από τη φωτιά, προσθέτουμε το υπόλοιπο βούτυρο, το ψιλοκομμένο μαϊντανό, την παρμεζάνα και φρεσκοτριμμένο μοσχοκάρυδο.
Αφήνουμε το ριζότο για 2 λεπτά, να ξεκουραστεί και το σερβίρουμε.