Η κατανάλωση των λαχανικών είναι ιδιαίτερα σημαντική, αφού περιέχουν πρωτεΐνες σημαντικές για την υγεία του ανθρώπου. Εντάξτε, λοιπόν, τα λαχανικά στα καθημερινά σας γεύματα, ακολουθώντας τα παρακάτω μυστικά:
-Κόβετε τα λαχανικά λίγο πριν τα καταναλώσετε. Με τον τρόπο αυτό διατηρούν τις βιταμίνες τους και τα θρεπτικά στοιχεία τους.
-Για να διατηρήσουν τα πράσινα λαχανικά το πράσινο χρώμα, αφού τα βράσετε, βουτήξτε τα για ένα λεπτό περίπου σε παγωμένο νερό.
-Αν θέλετε τα λαχανικά να γίνουν νόστιμα, πριν το μαγείρεμα μαρινάρετέ τα για λίγες ώρες.
-Ζεματίστε τις ντομάτες σε βραστό νερό, ώστε να ξεφλουδιστούν καλύτερα και πιο εύκολα.
-Το σπανάκι βγάζει πολλά υγρά κατά το μαγείρεμα. Λίγο ρύζι ή τριμμένη φρυγανιά είναι ιδανικά για να τα απορροφήσουν.