Υπάρχουν μέρες που μπορεί να αισθάνεστε πολύ κουρασμένοι για σεξ. Αυτό μπορεί να οφείλεται στην έλλειψη ύπνου ή στην πολλή δουλειά στο γραφείο ή στο σπίτι. Η φροντίδα των παιδιών, του συζύγου/ συντρόφου ή οτιδήποτε άλλο χρειάζεται ενέργεια μέσα στην ημέρα μαζί με τη δουλειά στο γραφείο μπορεί να σας εξαντλήσει.

Μερικές φορές, μάλιστα, αγχώνεστε πολύ για να σκεφτείτε καν το σεξ. Αλλά όπως συμβαίνει, το καλό σεξ μπορεί να αλλάξει τη διάθεση και την ενέργειά σας! Ακόμα και αν έχετε πολλά στο μυαλό σας, σύμφωνα με το Health Shots, μπορείτε να απολαύσετε το σεξ μετά από μια κουραστική ημέρα, ακολουθώντας τις παρακάτω 5 συμβουλές.

Πώς να απολαύσετε το σεξ μετά από μια κουραστική μέρα;

Ζευγάρι κάνει σεξ

Αν θέλετε να απολαύσετε το σεξ μετά από μια κουραστική μέρα στη δουλειά, μπορείτε να κάνετε τα εξής:

1. Destress

Αφιερώστε χρόνο για να χαλαρώσετε και να κάνετε ό,τι σας ηρεμεί. Αυτό θα μπορούσε να περιλαμβάνει ένα ζεστό μπάνιο, γιόγκα, εξάσκηση στο mindfulness. Ένα πιο ήρεμο μυαλό σημαίνει καλύτερες πιθανότητες διέγερσης και απόλαυσης.

2. Μιλήστε στον σύντροφό σας

Η επικοινωνία αποτελεί το κλειδί σε μια υγιή σχέση. Το να μιλάτε με το άλλο σας μισό βοηθά να δημιουργήσετε μια βαθύτερη σύνδεση. Και στο τέλος της ημέρας, μπορεί να σας βοηθήσει να κάνετε καλύτερο σεξ.

3. Τρέφετε τον εαυτό σας

Αφού ηρεμήσετε το μυαλό σας, είναι, επίσης, σημαντικό να ταΐσετε και να ενυδατώσετε το σώμα σας. Αυτό σας δίνει την απαραίτητη ενέργεια που χρειάζεστε για να ενδώσετε στις επιθυμίες του/ της συντρόφου σας.

4. Μην ξεχνάτε την ατμόσφαιρα

Ενισχύστε τη διάθεσή σας φτιάχνοντας ατμόσφαιρα με κεριά, μουσική, ακόμα και με μια ταινία. Τα κεριά, τα αρωματικά έλαια και η μουσική μπορούν να αφυπνίσουν τις αισθήσεις σας.

5. Να είστε ευγενικοί με τον εαυτό σας

Δεν πειράζει να μην θέλετε να κάνετε σεξ κάθε τόσο. Αυτό μπορεί να οφείλεται σε σωματική κόπωση ή σε κάποιον άλλο λόγο. Εσείς και ο σύντροφός σας μπορεί να μην θέλετε πάντα να κάνετε σεξ την ίδια στιγμή και αυτό δεν είναι κακό. Αναγνωρίστε τις ανάγκες σας, να είστε ευγενικοί με τον εαυτό σας και να κάνετε αυτό που αισθάνεστε καλύτερα.