Αν προσπαθείτε να χάσετε βάρος και νιώθετε ότι η σαλάτα και το βραστό κοτόπουλο είναι το μόνο που πρέπει να τρώτε, ξανασκεφτείτε το!

Τα γεύματα για την απώλεια βάρους δεν χρειάζεται να είναι βαρετά και άγευστα και, επίσης. δεν χρειάζεται να απαιτούν πολλά υλικά και ώρες προετοιμασίας και μαγειρέματος.

Τι πρέπει να περιλαμβάνουν τα βραδινά σας γεύματα

Κάθε δείπνο, σύμφωνα με το eatthis.com, θα πρέπει να περιέχει πρωτεΐνες, λαχανικά, υγιεινά λίπη και ινώδεις υδατάνθρακες. Υπάρχουν άπειροι τρόποι να συνδυάσετε αυτά τα θρεπτικά συστατικά σε ένα γεύμα, ώστε να μπορείτε να προσθέσετε ποικιλία στα δείπνα σας. Στη συνέχεια, θα πρέπει να εξασκηθείτε στον έλεγχο των μερίδων.

Για να ενισχύσετε την απώλεια βάρους, γεμίστε το μισό πιάτο σας με λαχανικά, το ένα τέταρτο του πιάτου σας με πρωτεΐνες και το άλλο τέταρτο με υδατάνθρακες. Τα υγιεινά λιπαρά μπορούν να χρησιμοποιηθούν για την προετοιμασία των λαχανικών, όπως χρησιμοποιώντας ένα ντρέσινγκ σαλάτας ή ελαιόλαδο, ή μπορούν να συμπληρώνουν την πρωτεΐνη σας. Το κομμένο σε φέτες αβοκάντο και το πέστο μπορούν να προσθέσουν αρκετή γεύση στην πρωτεΐνη σας με ελάχιστη προσπάθεια.

Ψητά αυγά σε σάλτσα ντομάτας

Τα αυγά είναι μια εξαιρετική πηγή πρωτεΐνης και χρειάζονται λιγότερο χρόνο για να μαγειρευτούν από το κρέας. Αυτό το χορτοφαγικό πιάτο έχει μεγάλη ισορροπία θρεπτικών συστατικών και είναι γεμάτο γεύση. Επιλέξτε μια σάλτσα με χαμηλό νάτριο και χωρίς προσθήκη ζάχαρης για να διατηρήσετε αυτό το πιάτο υγιεινό και προσθέστε επιπλέον σπανάκι για μια θρεπτική ώθηση. Προσθέστε αλάτι και πιπέρι για λίγη επιπλέον γεύση και απολαύστε !

Νιόκι με πέστο και κοτόπουλο

Αυτό το πιάτο περιέχει 30 γραμμάρια πρωτεΐνης και χρειάζεται μόνο λίγα λεπτά για να ετοιμαστεί. Αν και είναι χαμηλότερο σε φυτικές ίνες από άλλα πιάτα σε αυτή τη λίστα, μπορείτε να ενισχύσετε αυτό το θρεπτικό συστατικό συγκρίνοντας μάρκες νιόκι και επιλέγοντας τις επιλογές με τις περισσότερες φυτικές ίνες. Ορισμένες επιλογές παρασκευάζονται με κουνουπίδι κάτι που σημαίνει ότι θα περιέχουν περισσότερες φυτικές ίνες από τα παραδοσιακά νιόκι. Επιπλέον, μπορείτε να αυξήσετε τη μερίδα του λαχανικού και να προσθέσετε στο πιάτο σας ντοματίνια κομμένα στη μέση για ακόμα περισσότερες φυτικές ίνες.

Tacos με γαρίδες

Μπορεί τα τάκος να μην έρχονται αυτόματα στο μυαλό σας όταν σκέφτεστε γεύματα απώλειας βάρους, αλλά μπορούν να γίνουν με τρόπο που να εξυπηρετεί τους στόχους σας. Η γαρίδα είναι μια άπαχη πρωτεΐνη και βοηθά αυτό το γεύμα να παρέχει σχεδόν 30 γραμμάρια αυτής της χορταστικής θρεπτικής ουσίας.

Τυλίξτε τις γαρίδες σας σε τορτίγιες ολικής αλέσεως που είναι γεμάτες φυτικές ίνες για ένα ολοκληρωμένο γεύμα. Προσθέστε ντομάτα σε κύβους και ψιλοκομμένο σπανάκι για πρόσθετα λαχανικά και θρεπτικά συστατικά.