Οι κόκκινες φακές καλλιεργούνται κυρίως στην Τουρκία, μαγειρεύονται πιο γρήγορα από τις κανονικές και μπορείτε να τις βρείτε εύκολα σε μαγαζί με βιολογικά προϊόντα.
Υλικά:
1 φλιτζάνι κόκκινες φακές.
1 πατάτα
1 κρεμμύδι
σκόρδο
1 καρότο
6 φλιτζάνια ζωμό από κρέας
λίγο δυόσμο αποξηραμένο
Αλάτι
Κόκκινο και μαύρο πιπέρι τριμμένο
Λίγη μαργαρίνη περίπου 50 γραμμάρια
Εκτέλεση:
Κόβουμε τα λαχανικά και τα βάζουμε να βράσουν με τις φακές στο ζωμό για 20-25 λεπτά.
Στη συνέχεια τα περνάμε από μπλέντερ.
Σε ένα τηγάνι λιώνουμε τη μαργαρίνη και προσθέτουμε τα μπαχαρικά (δυόσμο, μαύρο και κόκκινο πιπέρι).
Ρίχνουμε το μείγμα στις φακές κι ανακατεύουμε.