Οι κόκκινες φακές καλλιεργούνται κυρίως στην Τουρκία, μαγειρεύονται πιο γρήγορα από τις κανονικές και μπορείτε να τις βρείτε εύκολα σε μαγαζί με βιολογικά προϊόντα.

Υλικά:

1 φλιτζάνι κόκκινες φακές.
1 πατάτα
1 κρεμμύδι
σκόρδο
1 καρότο
6 φλιτζάνια ζωμό από κρέας
λίγο δυόσμο αποξηραμένο
Αλάτι
Κόκκινο και μαύρο πιπέρι τριμμένο
Λίγη μαργαρίνη περίπου 50 γραμμάρια

Εκτέλεση:
Κόβουμε τα λαχανικά και τα βάζουμε να βράσουν με τις φακές στο ζωμό για 20-25 λεπτά.

Στη συνέχεια τα περνάμε από μπλέντερ.

Σε ένα τηγάνι λιώνουμε τη μαργαρίνη και προσθέτουμε τα μπαχαρικά (δυόσμο, μαύρο και κόκκινο πιπέρι).

Ρίχνουμε το μείγμα στις φακές κι ανακατεύουμε.