Αν είναι «γραφτό» που λένε κάποια πράγματα να γίνουν θα γίνουν. Όπως και με τις τυχαίες ανακαλύψεις που κατά κάποιο τρόπο άλλαξαν τον κόσμο. Αν και δεν ήταν στο… πρόγραμμα να ανακαλυφθούν, εντελώς τυχαία ήρθαν σε αυτόν τον κόσμο και στην κυριολεξία κάνανε τη ζωή καλύτερη και ευκολότερη.
Φούρνος μικροκυμάτων- 1946
Με το τέλος του Β΄ Παγκοσμίου Πολέμου, ο μηχανικός της εταιρείας Raytheon, Πέρσι Σπένσερ, έψαχνε για άλλες χρήσεις του μαγνήτη, ο οποίος παρήγαγε τα μικροκύματα για τα συστήματα ραντάρ. Ενώ ο Σπένσερ στεκόταν δίπλα στη συσκευή μια μέρα, λοιπόν, η σοκολάτα που είχε στην τσέπη του έλιωσε. Και κάπως έτσι δημιουργήθηκε ο φούρνος μικροκυμάτων.
Αναισθησία- 1844
Μέχρι το 1844 το νιτρώδες οξείδιο χρησιμοποιείτο αυστηρά μόνο σε πάρτι, καθώς προκαλούσε ευφορία και ταυτόχρονα χαλάρωση στο μυϊκό σύστημα και τις αισθήσεις. Ένας φίλος του οδοντίατρου Horace Wells, ωστόσο, ένα βράδυ πήρε αρκετή ποσότητα και χωρίς να το καταλάβει έκανε μια κίνηση που του πρόσφερε ένα σπασμένο πόδι! Το αξιοθαύμαστο με όλη την υπόθεση είναι το γεγονός ότι ο τραυματίας δεν ένιωθε καθόλου πόνο. Έτσι, το οξείδιο του αζώτου έγινε μια πρώιμη μορφή αναισθησίας με τον Horace Wells να πρωτοστατεί στη χρήση της αναισθησίας στην οδοντιατρική.
Πενικιλίνη- 1928
Όλοι γνωρίζουν ότι η πενικιλίνη ανακαλύφθηκε από τον Σκοτσέζο βιολόγο και φαρμακολόγο Αλεξάντερ Φλέμινγκ, για την οποία το 1945 βραβεύτηκε και με το Νόμπελ Φυσιολογίας και Ιατρικής. Πώς την ανακάλυψε; Κατά την διάρκεια ενός πειράματος με βακτήρια άφησε πίσω το εργαστήριό του για να απολαύσεις τις διακοπές τους. Ωστόσο, ξέχασε ένα λερωμένο πιάτο στο νεροχύτη του εργαστηρίου του και όταν επέστρεψε παρατήρησε κάτι αξιοθαύμαστο. Διάφορα βακτήρια είχαν αναπτυχθεί σε όλη την επιφάνεια του πιάτου, εκτός από το σημείο όπου είχε δημιουργηθεί μούχλα. Μια ανακάλυψη που οδήγησε σε δύο πράγματα: την πενικιλίνη και το γεγονός ότι η κυρία Φλέμινγκ έκτοτε μπορούσε να προσλάβει οικιακή βοηθό!