Τον Οκτώβριο του 2020, η κανονική της Έλι Άνταμς άλλαξε μια για πάντα. Ένα πρωινό, η 30χρονη Άνταμς ξύπνησε και ανακάλυψε ότι δεν μπορούσε να ουρήσει – ανεξάρτητα από το πόσα υγρά έπινε.
«Ήμουν εξαιρετικά υγιής. Δεν είχα κανένα άλλο πρόβλημα. Ξύπνησα μια μέρα και δεν μπορούσα να ουρήσω. Ανησύχησα πολύ», δήλωσε η 30χρονη Adams. «Βρισκόμουν σε οριακό σημείο – η ζωή μου είχε αλλάξει εντελώς. Δεν ήμουν σε θέση να ολοκληρώσω μια απλή εργασία, όπως το να πάω στην τουαλέτα».
Η Άνταμς πήγε στα επείγοντα περιστατικά σε ένα νοσοκομείο στο Λονδίνο και της είπαν ότι είχε ένα λίτρο ούρα στην κύστη της. Σημειώνεται πως συνήθως, η ουροδόχος κύστη μπορεί να χωρέσει μέχρι 500 ml ούρων στις γυναίκες και 700 ml στους άνδρες, σύμφωνα με τα Εθνικά Ινστιτούτα Υγείας (NIH).
Οι γιατροί έβαλαν στην Άνταμς έναν καθετήρα έκτακτης ανάγκης, έναν σωλήνα που περνάει μέσα στην ουροδόχο κύστη για την αποστράγγιση των ούρων. Της δόθηκε η επιλογή να βγάλει τον καθετήρα και να προσπαθήσει να πάει στην τουαλέτα ή να πάει σπίτι της και να επιστρέψει στο νοσοκομείο για επανεκτίμηση σε τρεις εβδομάδες.
Η κοπέλα έκλεισε ραντεβού για οκτώ μήνες αργότερα με ουρολόγο, ο οποίος της έμαθε πώς να αυτοκαθετηριάζεται στο σπίτι.
Το σύνδρομο Fowler που επηρεάζει λιγότερα από 1000 άτομα στην Αμερική
Η Άνταμς πέρασε 14 μήνες χωρίς να μπορεί να ανακουφιστεί κανονικά και δεν είχε σαφή λόγο, μέχρι που τον Δεκέμβριο του 2021 διαγνώστηκε με το σύνδρομο Fowler.
«Μου είπαν ότι πιθανότατα πάσχω από τη νόσο του Fowler. Μου μίλησαν για τις θεραπευτικές επιλογές, οι οποίες ήταν ελάχιστες – δοκιμάσαμε φαρμακευτική αγωγή, αλλά δεν παρατήρησα καμία διαφορά», είπε.
Σύμφωνα με το nypost.com, το σύνδρομο Fowler είναι η αδυναμία κένωσης της ουροδόχου κύστης και πλήττει, κυρίως, νεαρές γυναίκες. Η αιτία του είναι άγνωστη και επηρεάζει λιγότερα από 1.000 άτομα στις ΗΠΑ. Η διάγνωση στην Άνταμς, σήμαινε πως θα έπρεπε να χρησιμοποιεί καθετήρα προκειμένου να ουρεί, για το υπόλοιπο της ζωής της.