Στιγμές που μένουν στην αιωνιότητα. Αυτή είναι η ουσία των φωτογραφιών. Αλλά ακόμα κι εδώ υπάρχουν πολλοί και ενδιαφέροντες τρόποι να τα κάνεις… μαντάρα!

Τρόπος 1: Τα ίσα ανάποδα
Το επιλέγουν οι… εθισμένοι στο ομώνυμο άσμα του Μαζωνάκη. Και μετά έκπληκτοι βλέπουν πως το τοπίο που ήθελαν να φωτογραφίσουν έχει τρομερή ομοιότητα με το μάτι τους. Παίζει να νομίζουν ότι κρύβεται και κάποια σκοτεινή δύναμη πίσω από την αποτυχία της φωτογραφίας!



Τρόπος 2: Και αίφνης τα πάντα σκοτείνιασαν
Τον επιλέγουν οι απαισιόδοξοι, εκείνοι που βλέπουν το μέλλον μαύρο κι άραχνο. Special guest σε αυτή την περίπτωση είναι ο πρώην πλανητάρχης (και μάλιστα δις) Τζόρτζ Μπους που μπορεί να αντί για μηχανή κιάλια αλλά έχει μείνει στην ιστορία!

Τρόπος 3: Αυτοσχέδιο ζουμάρισμα
Τον επιλέγουν οι άνθρωποι που έχουν όραμα, που βλέπουν μακριά και θέλουν να δουν ακόμα μακρύτερα. Το ότι δεν καταφέρνουν τίποτα περισσότερο από το να χάσουν την στιγμή είναι λεπτομέρεια μπροστά στο μεγαλείο της φαντασίας τους.



Τρόπος 4: Απόλυτη προσήλωση
Συναντάται συχνά σε φωτογράφους της αργίας φύσης. Εστιάζουν τόσο επισταμένα στον στόχο ή εκεί που νομίζουν ότι θα πάει ο… στόχος που δεν χαμπαριάζουν ότι βρίσκεται… πίσω από την πλάτη τους (ή και πάνω στην μηχανή τους)

Τρόπος 5: Μα γιατί;
Ο τρόπος εκείνων που απαθανατίζουν τα αγαπημένα τους πρόσωπα χωρίς να υπάρχει καν λόγος…

Τρόπος 6: Σκηνοθεσία
Ο τρόπος των μάχιμων φωτορεπόρτερ. Βασικός κανόνας: όταν στήνεις ένα ψεύτικο θέμα για να διεκδικήσεις βραβείο φωτογραφίας σιγουρέψου ότι δεν φωτογραφίζει εσένα κάποιος άλλος συνάδελφος σου.

Τρόπος 7: Εγκληματική αμέλεια
Δεν χρειάζονται παραπάνω σχόλια…