Η κουζίνα της Ταϊλάνδης παρουσιάζει μια εκπληκτική ποικιλία, με αλμυρά και γλυκά πιάτα που θα σας κάνουν να… γλύφετε τα δάχτυλά σας!

Στη μεγαλύτερη πόλη της Ταϊλάνδης, Μπανγκόκ, θα έχετε την ευκαιρία να δοκιμάσετε πολλούς γευστικούς πειρασμούς και να «ταξιδέψετε» σε άλλους γαστρονομικούς προορισμούς.

Αν έχετε ποτέ την ευκαιρία να βρεθείτε σε αυτή τη γωνιά της γης, δεν πρέπει να χάσετε την ευκαιρία να δοκιμάσετε όσα περισσότερα τοπικά πιάτα και σπεσιαλιτέ μπορείτε.

Τρία από αυτά που δεν πρέπει να παραλείψετε να εντάξετε στην to-do λίστα σας, σύμφωνα με το Lonely Planet, είναι τα εξής:


1. Pad Thai

Το πιο διάσημο πιάτο της Ταϊλάνδης, που αποτελείται από noodles ρυζιού, φρέσκιες γαρίδες, φύτρες φασολιού, τόφου, αυγό και διάφορα καρυκεύματα. Σερβίρεται συνήθως με κομμάτια από λεμόνι και μερικά στελέχη σχοινόπρασου.

2. Tom yam

Λέμονγκρας, φύλλα από kaffir lime και χυμός από λάιμ προσδίδουν στο tom yam τη χαρακτηριστική του γεύση, ενώ το φρέσκο τσίλι ή η πάστα από τσίλι το… απογειώνουν σε άλλα επίπεδα… μαζί με τον ουρανίσκο σας! Θα το βρείτε σχεδόν παντού.

3. Mah hor

Για το τέλος, σας φυλάξαμε μια γλυκιά και δροσιστική επιλογή, όμως πολύ ιδιαίτερη για τα δικά μας γούστα. Το συγκεκριμένο πιάτο αποτελείται από κομμάτια μανταρινιού ή ανανά και μια αλμυρή, γλυκιά και πιπεράτη κρούστα από χοιρινό, κοτόπουλο, φιστίκια, ζάχαρη, πιπέρι και κόλιανδρο.