Foodies όλου του κόσμου ενωθείτε. Το 2015 αναμένεται να είναι μια πολύ σπουδαία χρονιά για τους λάτρεις της υψηλή γαστρονομίας.
Ορισμένα από τα καλύτερα εστιατόρια του κόσμου «εξάγουν» τη φίρμα τους σε άλλες χώρες, κάποια μόνιμα και κάποια σε προσωρινή βάση, ενώ κορυφαίοι σεφ κάνουν νέα επιχειρηματικά ανοίγματα.
Δείτε παρακάτω μερικά από τα εστιατόρια που αναμένεται να κάνουν εγκαίνια μέσα στη χρονιά που διανύουμε.
Το αφιέρωμα παρουσιάστηκε στη στήλη Travel του CNN.
1. Santina – Νέα Υόρκη
Η συνεργασία των Mario Carbone, Jeff Zalaznick και Rich Torrisi επεκτάθηκε και στο εστιατόριο Santina, που εγκαινιάστηκε πρόσφατα στο Μανχάταν. Το μενού εστιάζει κυρίως στα θαλασσινά, καθώς επίσης και στην ιταλική κουζίνα, ιδιαίτερα μετά την επιτυχία τους με τα εστιατόρια Carbone σε Νέα Υόρκη και Χονγκ Κονγκ.
2. Noma – Τόκιο
Ο Rene Redzepi από το διάσημο εστιατόριο Noma στην Κοπεγχάγη κάνει ένα διάλειμμα από την Ευρώπη και βάζει πλώρη για Ανατολή, κάνοντας μια στάση στο ξενοδοχείο Mandarin Oriental του Τόκιο από τις 9 Ιανουαρίου μέχρι τις 15 Φεβρουαρίου. Όπως ήταν αναμενόμενο, τα τραπέζια στο εστιατόριο είναι ήδη… sold out για το διάστημα αυτό!
3. Tivano – Chengdu, Κίνα
Με 14 εκατομμύρια πληθυσμό, η τέταρτη πολυπληθέστερη πόλη της Κίνας είναι γνωστή ως σημαντικός γαστρονομικός προορισμός, «παράδεισος» για τους λάτρεις της κουζίνας Sichuan, την οποία μπορεί να γευτεί κανείς από… πάγκους μικροπωλητών μέχρι σε πανάκριβα, high-end εστιατόρια. Από την Chengdu ωστόσο έλειπε ένα στέκι, όπου κανείς θα μπορούσε να δοκιμάσει μερικές γεύσεις από Δύση. Το κενό αυτό θα καλύψει το ιταλικό εστιατόριο Tivano που αναμένεται να κάνει εγκαίνια τον ερχόμενο Μάη στο ξενοδοχείο Temple House.
4. Flames – Γιοχάνεσμπουργκ
Στο πλαίσιο της 50 εκατ. δολαρίων ανακαίνισης του ξενοδοχείου The Four Seasons, θα δημιουργηθεί και ένα νέο εστιατόριο με νοτιοαφρικανικές επιρροές, το οποίο θα διευθύνει ο σεφ Gieselmann.