Αν θεωρείτε ότι είστε αρκετά περιπετειώδεις στις διακοπές σας τότε θα πρέπει να δείτε τις παρακάτω φωτογραφίες. Αυτοί οι τύποι είναι όντως περιπετειώδεις ή καλύτερα παράτολμοι και το μόνο σίγουρο είναι ότι δεν θα ξεχάσουν αυτό το ταξίδι ποτέ στη ζωή τους.

Ο φωτογράφος δράσης και αθλημάτων Tim Kemple πήρε μαζί του τους δύο πιο γνωστούς και έμπειρους ορειβάτες της Ευρώπης, τον Klemen Premrl από την Ελβετία και τον Rahel Schelb από τη Σλοβενία, για ένα Σαββατοκύριακο περιπέτειας στην Ισλανδία. Το αποτέλεσμα είναι εντυπωσιακό.

Οι τρεις άνδρες εξερεύνησαν το Vatnajökull, ένα παγετώνα τόσο μεγάλο, που είναι ορατός από το διάστημα, και επιχείρησαν να «κατακτήσουν» την Ισλανδία, μια σειρά από θανατηφόρα παγόβουνα και σπηλιές πάγου που συνάντησαν εκεί.

Ήρθαν αντιμέτωποι με δεκάδες προκλήσεις θανάτου για τις οποίες ήταν προετοιμασμένοι και τις οποίες αψήφησαν ενώ σκαρφάλωσαν στην κορυφή ενός σπηλαίου από πάγο κάτι που δεν έχουν αποτολμήσει ούτε παγκόσμιοι πρωταθλητές αναρρίχησης σε πάγο.

Μάλιστα διέσχισαν ένα φαράγγι από πάγο 45 περίπου μέτρων με ένα σχοινί, κάτι που κανένας δεν έχει κάνει στο παρελθόν καθώς είναι πολύ παράτολμο και επικίνδυνο. Γνώριζαν βέβαια ότι με αυτό το εγχείρημα βάζουν σε κίνδυνο τη ζωή τους. Οι περιπλανήσεις των τριών ανδρών καταγράφηκαν από τον έμπειρο φωτογράφο σε ένα βίντεο 16 λεπτών, μια μίνι ταινία γεμάτη πάγο και περιπέτεια!

Το βίντεο ανέβηκε σε μια πλατφόρμα online με το όνομα «Αναρρίχηση στον πάγο: Η τριπλέτα της Ισλανδίας» και μάλιστα έκανε πρεμιέρα αυτή την εβδομάδα σε ένα φεστιβάλ.

Ο φωτογράφος Kemple δήλωσε μεταξύ άλλων: «Οι παγετώνες διαμορφώνονται από το λιώσιμο των πάγων το οποίο δημιουργεί αυτά και άλλα μεταβαλλόμενα απόκοσμα τοπία, ποτάμια και φαράγγια. Είναι ένα εντελώς διαφορετικό περιβάλλον από οποιοδήποτε έχετε δει ποτέ!».

Οι φωτογραφίες και το βίντεο είναι καθηλωτικές και μοιάζουν σχεδόν ψεύτικες. Οι ριψοκίνδυνοι άνδρες γλιστρούν αλλά ταυτόχρονα είναι τόσο σταθεροί πάνω στα βουνά από πάγο και στην πραγματικότητα δεν πίστευαν ούτε οι ίδιοι ότι θα τα κατάφερναν. Πρόκειται για ένα εντελώς ξένο και διαφορετικό περιβάλλον με δεκάδες κινδύνους να ελλοχεύουν στα παγόβουνα αλλά και σε ολόκληρους του παγετώνες.

Δείτε τις εντυπωσιακές… παγωμένες εικόνες από την Ισλανδία:

pagovouna2 pagovouna3 pagovouna4 pagovouna5 pagovouna6 pagovouna7 pagovouna8