Μια μοναδική εμπειρία ζωής, ένα αξέχαστο ταξίδι μπορεί να σας χαρίσει η συμμετοχή σας σε έναν αγώνα Μαραθωνίου, από τους εκατοντάδες που διοργανώνονται σε ολόκληρο τον κόσμο. Εμείς διαλέξαμε για εσάς τους 20 πιο διάσημους, περιπετειώδεις και εντυπωσιακούς για να διαλέξετε.

Φτιάξτε βαλίτσες και δέστε τα κορδόνια σας. Φύγαμε!

Νο. 14: Rome Marathon, Ρώμη, Μάρτιος

Ένας από τους πιο δημοφιλείς ευρωπαϊκούς μαραθώνιους, είναι αυτός που διεξάγεται στην πανέμορφη ιστορική πόλη της Ρώμης.

Χιλιάδες αθλητές συγκεντρώνονται κάθε Μάρτιο στην πρωτεύουσα της Ιταλίας και διασχίζουν μια διαδρομή 42 χιλιομέτρων, η οποία περνά από μερικά από τα πιο δημοφιλή αξιοθέατα του κόσμου.

Ο αγώνας ξεκινά από την Via dei Fori Imperiali στη σκιά του Κολοσσαίου, προχωρά μέσα από την πόλη περνώντας κορυφαία μνημεία, όπως τη Piazza di Spagna, τη Φοντάνα ντι Τρέβι, το Πάνθεον, το ναό του Αγίου Πέτρου και την Piazza Venezia.

Παρότι η Ρώμη είναι η πόλη των επτά λόφων, οι αθλητές καλούνται να τρέξουν σε μια επίπεδη διαδρομή, που τους δίνει τη δυνατότητα να πετύχουν πολύ καλούς χρόνους. Παρόλα αυτά, σε πολλά σημεία, ο δρόμος είναι πλακόστρωτος, γεγονός που δυσκολεύει αρκετά τους συμμετέχοντες.

Όσοι καταφέρουν να φτάσουν στο τέλος της διαδρομής, θα επιστρέψουν στο σημείο εκκίνησης τους, το Κολοσσαίο.

Ο πρώτος μαραθώνιος της Ρώμης διοργανώθηκε στις 12 Μαρτίου του 1995 και φέτος, 18 χρόνια μετά, θα διεξαχθεί την Κυριακή 23 Μαρτίου.

Πλήθος κόσμου, συμμετέχει κάθε χρόνο σε αυτή την κορυφαία, για την πόλη, αθλητική διοργάνωση, που συγκεντρώνει το ενδιαφέρον ντόπιων και τουριστών. Σημαντικός είναι και ο ρόλος των εθελοντών, οι οποίοι βοηθούν στη διεξαγωγή των αγώνων, ενώ όλη η πόλη ζει στον παλμό αυτής της μεγάλης γιορτής.

Δείτε τις χαρακτηριστικές φωτογραφίες…