Η ρετρό αρχιτεκτονική και διακόσμηση πρωταγωνιστούν στους χώρους του TWA, που φιλοξενείται στους χώρους του πρώην τερματικού σταθμού στο αεροδρόμιο JFK στη Νέα Υόρκη, ταξιδεύοντας τους επισκέπτες του στην υπέροχη δεκαετία των ‘60s.

Το TWA Flight Center που έχει μετατραπεί σε αυτό το μοναδικής αισθητικής ξενοδοχείο δημιουργήθηκε το 1962 από τον παγκοσμίου φήμης αρχιτέκτονα Eeero Saarinen, εισάγοντας μια νέα εποχή για τα αεροπορικά ταξίδια.

Η λειτουργία του τερματικού σταθμού έπαψε το 2001, παρέμεινε κλειστός για τα τελευταία 16 χρόνια, ενώ το 1994 αναγνωρίστηκε ως ορόσημο για τη Νέα Υόρκη και το 2005 χαρακτηρίστηκε ως ένας από τους Εθνικούς Ιστορικούς Χώρους καθώς συμπεριλήφθηκε και στο Μητρώο Ιστορικών Χώρων της Νέας Υόρκης.

Η ονομασία του ξενοδοχείου είναι εμπνευσμένη από αυτήν της αμερικάνικης αεροπορικής εταιρείας TWA, ενώ η αποκατάσταση των χώρων του πραγματαοποιήθηκε με τέτοιον τρόπο, ώστε να αναδειχθεί στο μέγιστο η πολυτέλεια και το glam που χαρακτήριζε την δεκαετία των ‘60s.

Το TWA ανταποκρίνεται στις απαιτήσεις ενός ξενοδοχείου αεροδρομίου παγκόσμιας κλάσης και διαθέτει 512 δωμάτια, ένα τεράστιο συνεδριακό κέντρο, χώρους για εκδηλώσεις και meetings, έξι εστιατόρια και οχτώ μπαρ, πλήρως εξοπλισμένο γυμναστήριο, ένα καταπράσινο κατάστρωμα παρατήρησης των διαδρόμων του αεροδρομίου με πισίνα.

Για τους λάτρεις της ιστορίας, στο ξενοδοχείο λειτουργεί μουσείο που εστιάζει στη συμβολή της Νέας Υόρκης ως τον τόπο γέννησης των jets, ενώ λειτουργεί πτέρυγα αφιερωμένη στην ιστορία των TWA Airlines, καθώς και τον μοντέρνο σχεδιασμό στα μέσα του προηγούμενου αιώνα.