Ο ελβετικός τουρισμός μετά από προσπάθειες 4 χρόνων, ολοκλήρωσε και παρουσιάζει στον επισκέπτη που θέλει να ανακαλύψει τις ομορφιές της Ελβετίας, το Grand Tour of Switzerland.

Είναι μια διαδρομή μήκους 1.600 χιλιομέτρων, όπου ο ταξιδιώτης έχει την ευκαιρία να ανακαλύψει τις πιο όμορφες περιοχές της χώρας, αξιοποιώντας το καλύτερο δημόσιο μέσο μεταφοράς, το τραίνο.

Με ένα εισιτήριο μπορεί ο επισκέπτης να εξερευνήσει την χώρα. Αξίζει να σημειωθεί πως, για πρώτη φορά ο ελβετικός τουρισμός έκδωσε στα Ελληνικά το σχετικό πληροφοριακό υλικό. Ενώ η SWISS με 68 χρόνια παρουσίας στην Ελλάδα, συνεχίζει να αποτελεί σημαντικό παράγοντα στην ανάπτυξη του τουρισμού μεταξύ Ελλάδας και Ελβετίας.

Με αφορμή της έναρξης του Grand Tour of Switzerland και την αύξηση των δρομολογίων της SWISS και Edelweiss Air μεταξύ Ελλάδας και Ελβετίας, ο κύριος Federico Sommaruga, διευθυντής του Ελβετικού Τουρισμού, επισκέφτηκε την Αθήνα, όπου είχε σημαντικές επαφές με παράγοντες της τουριστικής αγοράς, διευθυντές Ελβετικών εταιριών που εδρεύουν στην Ελλάδα.

Σε εκδήλωση που οργανώθηκε στην κατοικία του ελβετού πρέσβη, ο κύριος Federico Sommaruga, τόνισε το μεγάλο ενδιαφέρον των ελλήνων επισκεπτών για τη Ελβετία, μια χώρα με υψηλού επιπέδου υπηρεσιών και παροχών στον τουριστικό επισκέπτη, σημείωσε δε ότι το 1ο τρίμηνο του 2015, υπήρξε αύξηση 9% των ελλήνων επισκεπτών και αύξηση των διανυκτερεύσεων. Τόνισε ότι η συμβολή της SwissInternationalAirlines ήταν καθοριστική σε αυτήν την αύξηση, η οποία συνέβαλε με τις ελκυστικές τιμές αλλά και με την αύξηση των προσφερόμενων θέσεων.

Όσο αφορά την καλοκαιρινή περίοδο, προβλέπεται η αύξηση να συνεχιστεί αφού η Swiss International Airlines μαζί με την θυγατρική της, την EdelweissAir, έχουν αυξήσει τη συχνότητα των δρομολογίων αλλά και τους ελληνικούς προορισμούς.

Αναλυτικότερα, φέτος το καλοκαίρι η Ελβετία συνδέεται με διάφορους ελκυστικούς προορισμούς στην Ελλάδα. Η Ζυρίχη συνδέεται με Θεσσαλονίκη, Ηράκλειο, Κω, Ρόδο, Σαντορίνη, Μύκονο, Κέρκυρα αλλά και την Λάρνακα. Επίσης, η Γενεύη συνδέεται με Θεσσαλονίκη, Ηράκλειο, Κέρκυρα και Ζάκυνθο.

Για περισσότερες πληροφορίες επισκεφτείτε το SWISS.com και το http://www.myswitzerland.com/greece.