Πού μπορεί να φτάσει η φαντασία του ανθρώπου όταν σχεδιάζει ένα κτήριο; Ποια είναι τα πιο ιδιαίτερα υλικά κατασκευής του; Ποια μπορεί να είναι η χρήση του;

Εξωκλήσια, ουρανοξύστες, διαστημική σταθμοί, απλά σπίτια, δημόσιες τουαλέτες, πάρκινγκ, μουσεία, παλάτια και ότι άλλο βάζει ο νους σας, υπάρχει σε… «μορφή» που ούτε καν φαντάζεστε.

Το newsbeast.gr σας παρουσίασε τα 50 πιο παράξενα κτήρια του κόσμου, επιλέγοντας στο νο. 1 ένα κτήριο που πρόκειται να κατασκευαστεί στο Ντουμπάι. Με αυτή την αφορμή, ξεκινούμε την αντίστροφη μέτρηση με τα 10 πιο φαντασμαγορικά και παράξενα κτήρια που θα κατασκευαστούν μέσα στο 2014!

Φανταστείτε τα!

No. 4. Shanghai Tower, Νότια Κορέα, Lujiazui, Pudong, Σανγκάη

Τοποθεσία: Lujiazui, Pudong, Σανγκάη
Ημερομηνία: Αναμένεται να ολοκληρωθεί το 2014
Αρχιτέκτονας: Gensler
Σκοπός: Ουρανοξύστης πολλαπλής χρήσης

Σχεδιασμένος από το αμερικανικό αρχιτεκτονικό γραφείο Gensler, αυτός ο εντυπωσιακός ουρανοξύστης με τις στρογγυλεμένες γωνίες είναι έτοιμος να αντισταθεί στους τυφώνες, που συχνά πλήττουν την Σαγκάη.

Η καμπύλη του πρόσοψη και η κλιμακούμενη μορφή συμβολίζουν ακόμα τη δυναμική εμφάνιση της σύγχρονης Κίνας.

Η 632 μέτρων δομή είναι υπό κατασκευή στον πυρήνα της Lujiazui, της εμπορικής περιοχής της Σαγκάης και έχει προγραμματιστεί να ολοκληρωθεί εντός του τρέχοντος έτους. Μάλιστα, είναι ο ψηλότερος ουρανοξύστης της “ομάδας” των τριών, που δεσπόζουν στην περιοχή. Οι άλλοι δυο είναι ο Jin Mao Tower και το Παγκόσμιο Οικονομικό Κέντρο της πόλης.

Οι κατασκευαστικές εργασίες ξεκίνησαν το Νοέμβριο του 2008 και μετά την ολοκλήρωση του το 2014 , το κτίριο θα έχει 121 ορόφους, με συνολική επιφάνεια 380.000 m2, ενώ αναμένεται να ανοίξει για το κοινό το 2015.

Σύμφωνα με μετρήσεις της 3ης Αυγούστου 2013, ο Πύργος είναι σήμερα το ψηλότερο κτήριο στην Κίνα και το δεύτερο ψηλότερο στον κόσμο, αφού ξεπέρασε το Burj Khalifa στα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα.

Ο πύργος έχει τη μορφή εννέα κυλινδρικών κτηρίων, τοποθετημένα το ένα πάνω στο άλλο, που περιβάλλονται από γυάλινη πρόσοψη. Μεταξύ αυτών και του εξωτερικού περιβλήματος, το οποίο στρίβει καθώς ανεβαίνει, εννέα εσωτερικές ζώνες θα παρέχουν δημόσιο χώρο για τους επισκέπτες.

Κάθε μία από αυτές τις εννέα περιοχές θα έχει το δικό της αίθριο, το οποίο θα διαθέτει κήπους, καφέ, εστιατόρια και καταστήματα λιανικής, παρέχοντας θέα 360 μοιρών στην πόλη.

Δείτε τις χαρακτηριστικές φωτογραφίες…