Εκτός από το καλοκαίρι, η Ελλάδα είναι όνειρο και το χειμώνα. Και το αποδεικνύουν οι υπέροχοι χειμερινοί προορισμοί της, που συστήνουν στους ταξιδιώτες την άλλη όψη του ίδιου νομίσματος. Εξίσου ενδιαφέρουσα, όμορφη και γοητευτική. Για να βιώσετε, λοιπόν, την Ελλάδα στο 100% και το χειμώνα δεν έχετε παρά να ζήσετε τις τρεις εμπειρίες- ταξίδια που ακολουθούν παρακάτω.

Επίσκεψη στο Νυμφαίο

Νυμφαίο, Φλώρινα

Το Νυμφαίο, όχι άδικα, θεωρείται ένα από τα ωραιότερα χωριά όχι μόνο της Ελλάδας, αλλά και της Ευρώπης, σύμφωνα με τους περισσότερους ταξιδιωτικούς οδηγούς. Το στολίδι της Φλώρινας, βρίσκεται στο ανατολικό κομμάτι του όρους Βίτσι και συναντάται σε υψόμετρο περίπου 1.350 μέτρων. Σε απόσταση 57 χλμ. από την πρωτεύουσα του νομού, ο παραδοσιακός οικισμός μοιάζει να έχει ξεπηδήσει από σελίδες παραμυθιού με την άρτια αρχιτεκτονική και το υπέροχο αλπικό τοπίο ολόγυρά του. Μια εικόνα που συγκλονίζει κάθε επισκέπτη. Πετρόχτιστα σπίτια, εντυπωσιακά αρχοντικά –απομεινάρια της ένδοξης περιόδου μεταξύ του 18ου και των αρχών του 20ου αιώνα– και λιθόστρωτα σοκάκια συνθέτουν ένα μοναδικό σκηνικό. Το χειμώνα, με το λευκό πέπλο του χιονιού να έχει σκεπάσει τα πάντα, το τοπίο μοιάζει πραγματικά ονειρικό.

Βόλτα στη λίμνη της Καστοριάς

Η Λίμνη Ορεστιάδα στην Καστοριά

Το «στολίδι» της Καστοριάς, η λίμνη Ορεστιάδα, στην ουσία είναι ένας υδάτινος τόπος φυσικής ομορφιάς σε μια φυσική λεκάνη που «αγκαλιάζεται» από βουνά. Πρόκειται για την ενδέκατη σε μέγεθος λίμνη της χώρας, η οποία συναντάται σε υψόμετρο 630 μέτρων πάνω από την επιφάνεια της θάλασσας. Τα νερά της λίμνης περιβρέχουν την πόλη της Καστοριάς και φυσικά αποτελεί το σήμα-κατατεθέν της, χαρίζοντας μαγευτικές εικόνες στον επισκέπτη. Ένας καθρέφτης που απλώνεται στην πόλη και δημιουργεί μυστηριακά σκηνικά καθόλη τη διάρκεια του χρόνου. Και κυρίως το χειμώνα, όταν κάποιες φορές με τις πολύ χαμηλές θερμοκρασίες που σημειώνονται στην πόλη τα νερά της παγώνουν! Ο γύρος της λίμνης με τα πόδια, με τις πυκνές οξιές και τα θεόρατα πλατάνια να δημιουργούν ένα άκρως απόκοσμο σκηνικό, στις εμπειρίες που σίγουρα αξίζει να ζήσει ο επισκέπτης της πόλης. Πελεκάνοι και πάπιες «παίζουν» με τα νερά της λίμνης, την ώρα που οι ψαράδες κωπηλατούν όρθιοι τις βάρκες τους.

Εξόρμηση στα χωριά της Ηπείρου

Οι Κήποι και το γεφύρι Καλογερικό στο Ζαγόρι

Χωριά σκαρφαλωμένα σε κατάφυτες βουνοπλαγιές, με τοπική παραδοσιακή αρχιτεκτονική και γραφικές εικόνες που συγκλονίζουν τον επισκέπτη της περιοχής. Αυτά είναι τα βασικά χαρακτηριστικά των χωριών στους ορεινούς όγκους του Ζαγορίου Δίκορφο, Ασπράγγελοι, Κήποι κ.α.- και των Τζουμέρκων Καλαρρύτες, Συρράκο, Πράμαντα, Θεοδώριανα κ.α.-, συμπεριλαμβάνονται ανάμεσα στις αγαπημένες επιλογές των ταξιδιωτών. Στους αδιαμφισβήτητους πρωταγωνιστές η απαράμιλλη γραφικότητα, το άκρως γοητευτικό μεγαλείο της φύσης και οι νωχελικοί ρυθμοί που απομακρύνουν στη στιγμή το στρες και το άγχος της καθημερινότητας στην πόλη.